Dr Hayde Bolouri

Hayde Bolouri

Hjärnforskare (PhD)

Dr Hayde Bolouri är hjärnforskare, medicine doktor i neurovetenskap (PhD), föreläsare, författare och peer reviewer i medicinska tidskrifter inom hjärnforskning och hälsa.

Hon är medlem i institutet för Functional Medicine i USA och är tränad och certifierad funktionsmedicinare på programmet ReCODE, Reversing Cognitive Decline inom neurodegenerativa sjukdomar av Dr. Dale Bredesen – läkare, forskare och författare till boken ”The end of Alzheimers”. Hon har själv – tillsammans med närings- och funktionsmedicinaren Peter Wilhelmsson – skrivit boken “Rädda Din Hjärna Nu!

Idag driver hon i egen regi Bolouri Research Center för hjärnhälsa i Mölnlycke, Göteborg. Hon hjälper individer att återställa sina kognitiva problem och få sitt minne tillbaka. Alzheimers är den vanligaste typen av demens som står för 60 procent av de totalt cirka 24 miljoner demenssjuka i världen. Inom den medicinska världen har man inte något botemedel mot demens och i synnerhet Alzheimers än. Tidig upptäckt hos de som är genetisk predisponerade att utveckla Alzheimers ger större chans för att förebygga detta skrämmande hälsotillstånd.

Eftersom generna inte bestämmer vårt öde kan en livsstiloptimering och kunskap om epigenetik göra våra hjärnor starka.

Dr Hayde Bolouris blogg: www.skonasinnen.com
Dr Hayde Bolouris hemsida: www.drbolouri.com

Q&A

Vad innebär hälsa och hållbarhet för dig?
För mig är en hållbar hälsa, inte frånvaro av sjukdomar utan en hållbar hälsa har flera dimensioner som måste utforskas och upptäckas under ens hela liv.

Vad är ditt bästa hälsotips?
Din hälsoresa börjar nu när du ställt rätt fråga.

När mår du som bäst?
Jag mår bäst när mina klienter rapporterar sina hälsoframgångar.

Hur räddar du världen lite varje dag?
Genom mitt skrivande och spridande kunskap om hjärnhälsan.

Ditt bästa pepp-tips?
Dina gener skriver inte ditt öde: Rädda din hjärna nu!