Magdalena Andersson Bindvävsbloggen

Magdalena Andersson

Magdalena Andersson har alltid varit intresserad av kroppens egen förmåga att läka sig själv. När hon insåg bindvävens kapacitet så förstod hon hur det var möjligt. Under 2018 öppnade hon Bindvävskliniken i Göteborg och nu känner hon att hon är på rätt plats, i rätt tid. Forskningens framsteg inom bindväv, tillika fascia, vänder verkligen upp och ner på den vanliga synen på vad kroppen har för möjligheter, menar Magdalena.

Med rörelse och behandlingar kartlägger Magdalena spänningar i kroppen, släpper på dem och söker den egentliga orsaken till varför kroppen en gång skapade dem. Det enda kroppen vill är egentligen att skapa balans för att allt ska fungera, och där har bindväven, tillika fascian, ett stort ansvar.

I Bindvävsbloggen delar hon med sig av reflektioner och insikter om allt som har med fascia och bindväv att göra: balans, tryck, nervsystem, hyaluronsyra, sportprestationer, glideffekt mellan muskler, rörelseapparat, smärta, immunsystem och mycket mer.

Magdalena håller också YogaMonks-klasser, en yogaform som fokuserar på att vara mjuk och tillåtande i kroppen och låta bindväven ta kommandot i rörelserna.

Magdalena har alltid intresserat sig för människor och vilken potential vi har rent energimässigt, hur vi ska ta hand om den och inte låta oss dräneras. Det har hjälpt henne mycket.

 

Q&A

Vad är hälsa/hållbarhet för dig? 

När allt som vi väljer att göra också innebär något gott för helheten. Det känns som om det är nyckeln för allt, natur, samhälle och relationer. Det blir som ringar på vattnet, en ständigt återkommande win win. Det ger mig energi.

 

Vad är ditt bästa hälsotips?

Förvalta livsenergin, ta reda på vad som fyller på och vad som tömmer. Samt att varje dag hitta en stund av stillhet, någon form av rörelse och mycket skratt.

 

När mår du som bäst?

Jag mår som bäst när jag hör familjen skratta, då vet jag att saker och ting är som bäst. När jag får lära mig något nytt, vara kreativ eller yoga fritt med musik.

 

Hur räddar du världen lite varje dag? 

Den röda tråden i allt som jag gör och kan bidra med till den här världen är att ”hjälpa kroppen att hjälpa sig själv”.

 

Ditt bästa pepp-tips?

Ha en liten stund av stillhet och tacksamhet varje dag. Det ger en viss balans i världen som annars rusar på väldigt fort.