Tia Jumbe

Tia Jumbe

Hälsorådgivare, yoga- och meditationslärare

Tia är ayurvedisk hälsorådgivare, yoga- och meditationslärare och healer. Det är hennes livspassion att hjälpa människor att släppa fysiska och mentala obalanser och blockeringar. På så sätt frigörs det energi för att kunna leva sitt liv med full kraft, mening och glädje. 

Tia har en bakgrund som journalist och har skrivit ett flertal böcker, bland annat Detox Lifestyle, Yoga & Jogga och senast Nystart i livet med ayurveda. Hon driver också sidan ayurvediskt.se och podden Ayurvediskt. 

 

Q&A

Vad är hälsa/hållbarhet för dig?
Det är att leva och fatta beslut i kontakt med vårt hjärta. När vi gör det skapar vi ett liv som är hållbart och hälsosamt för både oss själva och vår planet. Det handlar från alltifrån att välja ekologisk och vegetarisk mat till att köpa second hand och att meditera för att skapa mer sinnesro och bli en bättre människa.

Vad är ditt bästa hälsotips?
Att meditera en stund varje dag. Det är enormt effektivt för att minska stress och oro, det i sin tur gynnar hälsan i både kropp och sinne. Det gör oss också till bättre människor, eftersom det ökar välbefinnande och förnöjsamhet.  

När mår du som bäst?
När jag får till min hela min dagliga rutin med meditation, dagboksskrivande och yoga är det inte mycket som kan få mig ur balans. Annars mår jag oerhört bra av att vara med mina kära barn, mina kära vänner och att jobba med mina kära klienter.   

Hur räddar du världen lite varje dag?
Genom att vara medveten om att mitt sätt att agera påverkar både människor och vår planet – och att ta ansvar för det. För mig innebär det en livsstil som där jag till exempel tvättar håret med bikarbonat, äter vegetariskt och försöker vara en god medmänniska. 

Ditt bästa pepp-tips?
Att skak-dansa till glad musik på hög volym.