Walter Fischer

Walter Fischer

Fokus tarmhälsa, samt neurovetare, forskare och neurokirurg

Walter är en konstant nyfiken neurovetare, forskare, neurokirurg och företagare inom mikrobiologi, med ett stort intresse av ett holistiskt hälsoperspektiv. Han är en man mitt i livet, är gift och har två barn.

Med sitt och broderns företag Gutfeeling Labs, vill Walter med hjälp av analys samt kostinformation öka allmänhetens intresse för tarmfloran som en källa till hälsofrämjande substanser.

 

Q&A

Vad är hälsa/hållbarhet för dig?
Det är när man blir sjuk som man inser hur mycket hälsa betyder. Om man kan vara tacksam för hälsa, blir varje dag man är frisk en ännu större gåva. Om en sådan tacksamhet kan ge ökad medkänsla och omsorg för de som inte har hälsa, så kan världen utvecklas från egoism till en insikt om att vi alla hänger ihop, både med varandra och med moder jord.

Vad är ditt bästa hälsotips?
Att leva med en förundran över hur vår kropp och naturen omkring oss i minsta detalj är arrangerad för att upprätthålla liv. Att leva med en känsla av ansvar för att upprätthålla både vår inre och vår yttre natur på ett så optimalt sätt som möjligt.

När mår du som bäst?
Efter frukost, när dagen har vaknat och alla möjligheter ligger framför en.

Hur räddar du världen lite varje dag?
Att bemöta varje person med ett leende, att äta mer vegetariskt, att reparera saker istället för att kasta dem och att korrekt återvinna vårt skräp.

Ditt bästa pepp-tips?
Livet är fullt av både med- och motgångar. Själv försöker jag bemöta motgångar med tacksamhet. I efterhand kan det ha varit motgångarna som öppnade de nya vägar man behövde.