Madeleine Marcus

Madeleine har gått från att leva destruktivt och ohälsosamt på alla sätt man kan tänka sig, till att få en ögonöppnare när hon så småningom drog på sig ett antal allvarliga kroniska hälsoproblem. Då hade hon ingen insikt i hur hennes livsstil och ohälsa hängde ihop, men hon tänkte att om man kan bli sjuk, så kan man ju också bli frisk och hon bestämde sig för att ta reda på hur.

Det beslutet ändrade hennes liv. Hon utbildade sig inom medicin, funktionsmedicin, livsstilsmedicin, kost och personlig utveckling samtidigt som hon arbetade med sig själv och sin hälsa.

Under hennes resa läkte hon från diabetes II, reumatism, Raynauds syndrom, psykisk ohälsa, mag-tarmproblem, hormonella problem, utmattningssyndrom, elöverkänslighet och mycket annat.

Hon tog utbildningarna för att själv lära sig hur hon skulle bli frisk, men tack vare de mirakel hon upplevde med sin egen hälsa, ville hon även förmedla kunskaperna vidare till andra.
Så hon öppnade sin funktionsmedicinska klinik 1999 och på den vägen är det.

Hon älskar sitt arbete och brinner för att dela med sig av sin kunskap så att andra, precis som hon själv, kan få en högre livskvalitet där livet inte bara handlar om att ta sig igenom dagen, utan också kunna njuta av den!

Q&A

Vad är hälsa/hållbarhet för dig?
Det är att leva i vardagen på ett sätt som är snällt för både kropp och själ. Att hitta rutiner som passar mig som ger mig vad jag behöver och samtidigt tillräckligt enkla för att jag ska kunna hålla fast vid dem över lång tid.

Vad är ditt bästa hälsotips?
Ge dig en stund varje morgon till att bara låta tankarna få komma och gå och lyssna inåt innan du börjar med alla dagens måsten – då tar du klokare beslut resten av dagen.
Planera så att dina behov ingår så tidigt som möjligt i dagens göromål – då ökar chansen att de blir av.
Rör på dig varje dag – toppen både för kropp och knopp!
Skydda din sömn så att du får sova ut varje natt – det gör att du lyckas mycket lättare med allt du hade tänkt dig.
Ät artegen mat som du själv lagar från grunden – en av de största hörnstenarna för hälsa ur mitt perspektiv som näringsterapeut.

När mår du som bäst?
När jag vaknar tidigt och ger mig tid till reflexion, träning och matlagning på förmiddagen och sedan får chansen att arbeta med det jag älskar.
Guldkanten i livet är umgänge och lek med mina nära och kära.

Hur räddar du världen lite varje dag?
När jag väljer mat som är bra för mig, blir den bra både för djur och natur helt automatiskt. På det sättet lägger jag samtidigt en röst för det goda genom hur jag spenderar mina pengar. När jag själv mår bra och är i balans, bidrar jag till att min omgivning också mår bättre.

Ditt bästa pepp-tips?
Gå ofta in i känslan om hur härligt det kommer att kännas när du är på väg mot något du längtar efter och gör något praktiskt varje dag för att nå dit. 
Det kan vara att utbilda dig med en videofilm eller artikel, planera veckans mat eller lägga dig så tidigt att du hinner få all den sömn din kropp verkligen behöver.

 

Funktionsmedicinare