Under åren har Babben jobbat både med teater och stand up i många år och samtidigt gjort en uppsjö med tv, radio och allmänt frilansande. Så länge hon tycker något verkar kul, är Babben inte sen med att anta en utmaning

Jazz, familjen och välgörenhet

Babben är inte bara en kvinna av skratt utan har också en djup kärlek för familjen, ideellt arbete och musik. Hon berättar entusiastiskt om sitt engagemang inom jazzmusiken, där hon är aktiv både med storband och sitt egna band Second Edition. Under 2023 släppte hon en tillsammans med kvintetten en platta, som heter Vägen hem.

Det som får Babbens hjärta att slå snabbare är familjen, som består av hennes dotter, bonusbarn och en bonushund. Hon brinner också för sitt ideella arbete med välgörenhet.

Läs också: Babben Larsson: Så blev jag av med mitt sockerberoende

Träning viktigt för måendet

Det bästa sättet att må bra på för Babben, är genom lite träning varje dag och att äta mat utan gluten och socker. Hon lagar nästan all sin mat från grunden och har oftast med sig en egen matlåda, särskilt när hon jobbar med tv-projekt. Hennes träning är en varierad mix av PT-timmar, promenader, hemmagym och cykling, där hon snittar ett par mil på cykel varje vecka. Tyvärr slarvar hon ibland med återhämtning och sömn, särskilt under perioder av höga stressnivåer, då hon prioriterar att jobba längre istället för att återhämta sig ordentligt.

Hon delar också med sig av sitt bästa hållbarhetstips:

Jag uppmanar alla att göra vad de kan i det lilla och sätta press på dem som har ansvaret för det stora.

Läs också: Sockerfria dagen: Dagen för dig som är sockerberoende

Vad gör Babben under 2024?

Det blir ett spännande 2024 för Babben. Först och främst kan vi se henne som programledare i “Bäst i Test” på TV4 från januari. Dessutom är hon inblandad i en kommande Netflix-film, “Kärlek Fårever” och i sommar intar hon scenen med sommarfarsen “Nötter” på Fredriksdal i Helsingborg. Hösten bjuder förhoppningsvis på en turné med hennes band, där de levererar en härlig blandning av jazz och stand up.

Babben Larsson är inte bara en komiker utan en mångfacetterad person med passion för olika områden i livet. Med en touch av humor och en öppenhet för nya utmaningar fortsätter hon att inspirera och skapa glädje i både stora och små stunder.

Av Ninnie Wikström

Babben LarssonBäst i testIntervjusockerfri