Hej 

Hoppas att allt är bra med dig! 

Under några dagar har jag varit i en härlig bubbla, hos Erica Palmcrantz Aziz utbildning till Raw Life Educator! Jag kan varmt rekommendera alla att gå denna underbara utbildning. Jag har undervisat i näringslära under några år på utbildningen, och nu blev det äntligen dags att gå den själv! Ny omgång kommer i höst, och du kan läsa mer om utbildningen här! 

Jag får många frågor om vad man skall tänka på när man skall köpa hudvårdsprodukter, så tänkte att jag tar upp det idag 🙂

3 viktiga saker att tänka på när du köper hudvårdsprodukter!

Det finns en del faktorer som kan vara bra att tänka på när man inhandlar hudvårdsprodukter. Jag delar med mig av 3 viktiga saker att ta hänsyn till: 

1. Hudtillstånd 
Det är viktigt att använda rätt produkter till rätt hudtillstånd. Har du en känslig eller en torr hud, är det extra viktigt. Jag brukar alltid rekommendera att söka upp en Advanced Skin Therapist som gör en grundlig analys av huden, så man verkligen vet att man får rätt produkter som är anpassade efter sin hudtyp. Använder du fel produkter kan du lättare bli torr, få eksem, akne eller andra tillfälliga obalanser i huden. 

2. Ekologiska och rena hudvårdsprodukter
Jag brukar säga att man helst skall kunna äta sina hudvårdsprodukter, så rena bör de vara. Köp alltid ekologiska, då dessa har mindre risk att man får utslag och irriterad hud, på grund av att de inte innehåller några bekämpningsmedel eller liknande. De ekologiska hudvårdsprodukterna är även bättre för miljön, och de är oftast förpackade med återvunnen plast. Det är det bästa ur miljötänk (glasflaskor väger tungt och kostar därför mer på miljön när de fraktas). Ekologiska produkter innehåller mer näring från naturen, vilket innehåller mer naturliga antioxidanter som skyddar och hjälper till en vitalare och yngre hud. Dessutom förstör de inte hudens skyddsbarriär som syntetiska ingredienser kan göra. 
Syntetiska hudvårdsprodukter kan även vara hormonstörande, var därför alltid medveten om vad du sätter på huden. Några produkter jag tycker är fantastiska är Rosenserien, Dr Sannas, Inika, By Sara, Esse Skincare, Mette Picaut och Marina Miracle för att nämna några. 

3. Holistiskt synsätt
Jag tänker alltid huden och kroppen som en helhet, ur ett holistiskt synsätt. Vilket jag också lär ut till mina Advanced Skin Therapist. När du köper en hudvårdsprodukt som skall hjälpa för ett speciellt hudproblem, kan man även applicera det inifrån. Hur behöver jag stötta kroppen inifrån för att även hjälpa huden? Vad innehåller krämen för ämnen som är aktiva och skall hjälpa min hud? Är det något jag kan få tag som ett superfoods, eller finns det i någon mat som jag kan äta mer av? Jag älskar samhörigheten och tillsammans med rätt hudvårdsprodukter, kan jag även stärka upp huden inifrån. Vad kan jag behöver för näring, vilka tankar kan jag tänka mer av, eller vilken motion eller avslappning passar mig bäst? Allt detta kommer även påverka hur huden mår, visst är det fantastiskt! 

Ha en fortsatt fin dag! 

Kram
Johanna – Din Hälsohero

Din hälsoheroSkönhet