Hej härliga du!

Hoppas att allt är bra med dig!

Just nu så har vi några platser kvar på erbjudandet till Hälso och livsstilsterapeut utbildningen, med 50% rabatt! (gäller to.m. den 30 september och 20 platser).

Boka upp dig på ett upptäckarsamtal med mig eller någon av de coacher som arbetar på skolan för att veta mer. Där får du svar på allt du behöver veta om utbildningen, och om den passar dig! Du kan läsa mer här!

Många kontaktar mig om akne. En akne kan uppstå plötsligt och man förstår kanske inte riktigt vad det kan bero. Oftast har man skapat det över en tid, med stress, fel kost och leverne. Tillslut rinner bägaren över och aknen bryter ut. Att man får akne kan bero på olika saker, men tipsen nedan brukar hjälpa de flesta. Dock kan det ta ett tag, så ha tålamod 🙂 

Hjälp jag har fått akne!

Många kan få akne på grund av en nedsatt matsmältningen med en fel bakterieflora, eller att man äter mat som man inte tål, eller som är processad och som innehåller en hel del socker med lite näring. Det kan även bero på stress och att hormonerna kommit i obalans på grund av det. Är man tonåring beror det oftast på en ökning av testosteron som triggar talgkörteln till inflammation. Men oavsett vad det beror på, kan du göra följande steg nedan. Börja med ett i taget och bygg på med tiden. 
 
1. Tugga maten
Först och främst är det viktigt att du har en bra nivå på din magsyra. Det är svårt att veta vilken nivå man har, men ca 80% av befolkningen går med problem med för låg magsyra idag. Du kan tugga maten ordentligt för att underlätta för magsyran (minst 30 gånger).
Du kan även tillsätta en droppe eterisk pepparmintsolja på tungan (rekommenderar Doterras fina oljor) innan du äter för en bättre matsmältning och magsyra. Ät långsamt och sluta ät tills du är 80% mätt. Det gynnar matsmältningen till det bättre, vilket också gör att huden mår bra. 

Magsyran är ditt första försvar mot inkräktare (parasiter m.m.) Magsyran förhindrar att de kommer vidare ner i systemet och kan skapa oreda. 

2. Ät mer grönt & tillsätt probiotika
Har du en nedsatt tarm kan det lätt ske en förruttnelse om man äter animaliska produkter. Även socker, snabba kolhydrater, mjölk och mjölprodukter kan trigga tillväxten av en akne. Genom att äta mer gröna blad och andra grönsaker minskar du risken till inflammation. Gör en grön juice eller en grön smoothie om dagen som är fylld med gröna blad, grönkål, avokado (smoothie), broccoli, gurkmeja och ingefära. Det är även viktigt att tillsätta probiotika för tarmen. 

3. Vitlök, ingefära och gurkmeja 
Vitlök, ingefära och gurkmeja har alla antiinflammatoriska egenskaper. Vilket kan hjälpa vid en akne och att tarmen mår bättre som också gör att huden mår bra.
Använd dessa som kryddor eller som färska råvaror i maten dagligen. Eller inta inflammationsdrinken som jag brukar rekommendera varje morgon under 3 månader.
Använd helst pulver och du blandar 1 tsk gurkmeja, 1/2 tsk ingefära, 1/4 tsk kanel och 1 nypa cayennepeppar samt pressa i en klyfta vitlök och blanda med 2 dl vatten och drick (den smakar inte gott men den gör gott haha). 

4. Tillsätt bra fettsyror
Ät bra fettsyror som finns i olivolja, kokosolja, avokado och nötter och tillsätt en bra Omega 3. Jag tycker att den bästa och renaste är från Thorne. Många gånger kan en akne uppstå på grund av att man äter för mycket omega 6, vilket finns mer av i processad mat och vissa vegetabiliska oljor. 

5. Undvik stress och inför mindfulness
När du stressar sätts kroppen i ett flykt läge, vilket gör att kroppens organ blir nedsatta och funkar sämre med tiden. Inför minst 15 minuters mindfulness per dag och lägg in det i din kalender det när det passar dig. Idag finns det appar som kan hjälpa dig att komma igång. 
När du är mer avslappnad lugnar sig ditt nervsystem, dina tankar blir klarare och ditt immunförsvar blir starkare och kan ta hand om den inflammerade aknen. 

6. Kärlek och glädje
De som sprider kärlek och glädje och jobbar med sitt inre ledarskap, har ett bättre immunförsvar och en finare hud! Så fortsätt att sprida härliga energier! Det gör både kroppen och huden glad! 

7. Välj rätt hudvårdsprodukter
Många hudvårdsprodukter kan torka ut huden och undvik starka och bakteriedödande produkter. Använd dig endast av ekologiska och syntetfria produkter med naturliga ingredienser. En akne hud kan behöva både fett och fukt för att stötta huden från utsidan. Jag rekommenderar att du söker upp en Advanced Skin Therapist som jag har utbildat som hjälper dig att ta fram rätt produkter både från insidan och utsidan.  

Dessa steg är inte så svåra och genom att börja med ett steg i taget så kommer hela du må bättre. Du får mer energi och en finare hud på köpet! 

Gillar du eteriska oljor kan jag varmt rekommendera att gå med i Kristfrids fina Facebookgrupp, där får du massa bra tips hur du kan använda sig av dessa. 

Om du vill ha mer tips på hud och hälsa, följ mig gärna på Instagram. där lägger jag dagligen ut massor med inspirerande saker! 

Vilka/vilket steg kan du börja med?

Kram 
Johanna – Din Hälsohero

Din hälsoheroHolistic Health AcademyKostOkategoriseradeSkönhetUtbildning