(26/9 2008) Sitter på tåget på väg till Bokmässan i Göteborg. Ett soligt, grönskande mjukt och lätt höstskiftande landskap far förbi utanför fönstret. Det är vilsamt att resa, lutar mig tillbaka och skriver på datorn. Ska göra ett fint bildspel med Paulina Westerlinds läckra matbilder till presentationen i em på Forskartorget. Det blir ett par presentationer, signeringar och intervjuer. Förresten fick jag precis den nya finska utgåvan av “Din inre framgång” och omslaget syns till höger.

Det är väl min femte bokmässa skulle jag tro, författarnas förlagsfest och ett tillfälle att träffa läsarna. Fast det gör jag ju vid föreläsningarna och det är verkligen givande att få livs levande kontakt med mottagare till mina texter och tankar. Det är alltid så roligt att höra vad de betytt för någon annan. Något som vuxit fram och formulerats i mitt inre, från mig själv eller i reflektion med annat och andra, har landat hos en mottagare. Det är därför jag skriver! Du – läsaren – är viktigast.

Föreläste på ABF i Stockholm igår om “Från utbränd till framgångsrik” och det var “avspark” för hösten offentliga föreläsningar. Roligt att prata mer personligt, utifrån mina erfarenheter av “väggen” och tips på vägen till sitt nya liv. För det är det fina med att bli sjuk eller må dåligt, det är en utmärkt chans till att skapa ett bättre liv! Roligt också att få respons av flera i publiken om hur mycket Den självläkande människan betytt för dem.

Jag gör det jag älskar, och sedan säljer jag min kärlek. Det låter väl lite konstigt, men det hörs bättre på engelska: Do what you love and sell your love. Det har varit mitt riktmärke sedan jag ändrade inriktning i början av 90-talet. Vad det betyder äratt göra det som man tycker allra bäst om, och sedan förmedla denna passion till andra som är intresserade.

Fyra dagar i veckan får jag coaching inspiration på mejlen, och häromdagen stod det: What makes you love what you are doing?

Det är verkligen kärnan i livet, kärleken till det man gör. Eller begär jag för mycket nu? Alla kan kanske inte ha det så?

Då tänker jag på den kvinnan som jag träffade på i disken på läkemedelsindustrin jag arbetade på ett år i 18-års åldern. Hon gjorde sitt enformiga arbete passionerat och fick mycket gjort på kort tid. Jag förvånades över hur hon kunde ha den inställningen till ett bevisligen enformigt arbete, men för henne var det en glädje att ha ett arbete att gå till och en stolthet att göra det arbetet väl. Det var hennes kärlek att göra detta. Även om jag antar att hon inte älskade varje stund av själva diskandet.

Jag blir alltid inspirerad av människor som visar mod, passion, glädje och lust – till det som de håller på med. Det är en skön attityd. Allt blir så mycket lättare också!

Pröva det själv, om du känner dig låg och ointresserad av din uppgift låtsas att det är jätteviktigt. Tänk på alla de som har en glädje av det du gör – och att det kanske finns effekter som du inte känner till. Ibland har jag undrar varför jag sa ja till den eller den föreläsningen när jag egentligen inte hade tid med det. Men så är det en viss, speciell eller viktig person som är där eller någon som just behöver höra det jag sa.

En gång i USA kom det bara ett par (två människor!) på ett seminarium vid universitetet i Arizona (det var ett politisk fight mot arrangören som låg bakom detta). Men mannen som kom var en av USA’s rikaste män och han hade varit finansiell rådgivare till fyra presidenter. Så jag höll min föreläsning för honom o hans hustru, vi fick väldigt fin kontakt o de bjöd hem mig. Så allt har en mening, även om man inte ser det för stunden.

Om du också vill få de inspirerande frågorna jag får varje vecka, gå i på hemsidan nedan o anmäl dig. Den drivs av cert coachen, författaren och svenskan Eva Liljendahl som bor Chicago och driver Inspiration for Excellence. Jag gick skrivkursen ”Wild Mind” för henne i Stockholm för 11 år sedan, och hade väldig nytta av det. Anlitade även henne för coaching sedan början av 2000-talen, innan nästan någon höll på med coaching i Sverige. Hon är ”sharp” och mycket proffsig, varm och hjälpsam.

www.inspirationforexcellence.com

Ett annat tips är nya tidningen ”Passion for business”, den är verkligen fylld av inspirerande och givande reportage – köp och läs den! Garanterat fri från tips på läppstift.

Ha en skön helg!

www.passionforbusiness.se

Blogg Arkiv 2008Dr Sanna Ehdins blogg