Jag är helt blown away när det gäller Europa och att hitta bra alternativ som vegan! Bara för några år sedan var det inte alls så här bra! Jag har läst en artikel att i Tyskland har det verkligen tagit fart och det är nu 1 miljon veganer i landet. Jag har hittat många rena ekologiska matbutiker som också har mycket alternativ för en vegan som mig! Nu har jag åkt runt i Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Luxenburg, Schweiz, Frankrike, Lichtenstein, Italien, Kroatien och fler länder kommer det att bli! Så kul att utforska!

Men det som verkligen tog mig med storm var ett ställe i Italienska kärleksstaden Verona (där Romeo och Julia kommer från). Restaurangen heter Flora och den har bara veganska alternativ och glutenfritt, allt på menyn! Jag har kommit till himmelen! Ett sådant ställe har vi inte ens i Sverige och kan det funka bra i Italien så kan det definitivt funka i Sverige! Dessutom hade de rättigheter och serverade dynamiska viner och hade öppet sent!

Jag var där två kvällar i rad så att jag riktigt kunde smaka allt på menyn! 🙂 Dessutom hade de en sådan god olivolja som var framställd i från Verona och jag tror att jag åt upp hela flaskan 😉 Köpte med mig ett par flaskor hem!

Första kvällen var jag inte så hungrig så åt bara en rätt och provade deras hamburgare med aioli gjord på gurkmeja och den var helt magisk.

Även fast jag var mätt unnade jag mig en eftersätt gjord på quinoa och choklad! Magisk!

Dagen efter så hade jag laddat för en 5 rätters meny! Jag valde raw menyn och den började med en lätt blandad sallad och efter det kom en Tartare gjord på morötter och zucchini. Mycket god!

Nu kom det in en Gazpacho gjord på vattenmelon och tomat som också var magisk god! Huvudrätten bestod av raw meatballs, gjorda på vitlök, morot, selleri, tamari, äppelcidervinäger, solrosfrön, persilja, chili och dessa var rullade i sesamfrön och med citronmarinerade äppelbitar och till det en sås gjord på macadamianötter! Det var lite för mycket mat och jag blev lite för mätt!

Men jag hade ju redan beställt en chokladtårta så det var bara att köra på nu! haha

Jag undersökte även hur hudvården är i Italien och jag måste säga att de ligger i framkant även där. De förstår kopplingen mellan att behandla inifrån och ut. Det finns naturligt en grundtanke med hälsa och nutrition när de behandlade olika hudtillstånd. Jag hittade en salong som låg ihop med ett apotek där de också sålde homeopatiska medel och näringstillskott i kombination med sina hudvårdsprodukter. Underbart att se!

Jag hittade även ett ställe vid Gardasjön där de hade en ayurvedisk hudvårdsalong och spa. Ayurvediska läkare och terapeuter som är utbildade i Indien. Här kan du få en ayurvedisk läkarundersökning med pulsdiagnos, behandlingar enligt Dosha som oljemassage, oljestråle i pannan (Shirodara), torrmassage (Udvartana) och örtångbad (Swedana) m.m. Här kan du även få kostrådgivning, massage, manikyr, pedikyr, Anti-Aging-behandlingar, Shiatsu, Rasul, lymfdränage, estetisk medicin (laser, peeling, hyaluronsyra), de har även ett gym med personlig tränare! Wow!

Jag åkte från Verona och sedan vidare mot Arco, en stad som låg mitt i de höga bergen vid Gardasjön. Magiskt var det och jag latade mig vid poolen efter en lång bilkörning.

Jag och Fredrik satt uppe på toppen på berget och åt oliver och tittade ut mot sjön!

Till och med här fanns det en ekologisk mataffär för veganer! Så dagen efter köpte jag mellanmål och mandelyoghurt med nötter och satte mig vid en sjö uppe i bergen. Så underbart och mysigt!

Vattnet har så mycket mineraler i sig från bergen så det var helt blågrönt! Så vackert!

Nu visste jag inte vart jag skulle åka härnäst, men var tvungen att välja då jag inte hade något nytt ställe att bo på. Så bestämde mig för att fara ner till Kroatien och Istrien. När jag var yngre och när barnen var små, under 12 års tid tog vi bilen hit tid då deras farmor bor här nere. Barnen åker fortfarande ner hit på somrarna. Det är så vackert här! Var även här nere förra året på vår bröllopsresa med min Fredrik och jag älskar verkligen Istrien.

Hittade en restaurang i Trieste i Italien som hade vegan snabbmat och det var helt ok! Glad att Google finns, annars hade jag varit som ett skelett nu 😉

Det blev en zucchini soppa med soltorkade tomater på och blandade grönsaker med en “biff” gjord på kikärtor och linser. Det var inte det godaste jag ätit men helt ok!

Just nu är jag på ett hotell litet familjehotell i Rovinj och har precis varit ute och sprungit. Skall ha några dagar med jobb och ta det lugn och sitta och läsa och skriva material till mina utbildningar.

Uppräckte precis att jag glömt en dyr kostym som tillhör min man på hotellet i Verona. Det jobbiga är att han kan aldrig lita på mig när det är jag som har tittat sist i hotellrummet om det finns något kvar, som vi eventuellt kan ha glömt. Jag kollade (tyckte jag ordentligt) så jag var kaxig och sa “vågar du inte lita på mig”. Nej sa han, men jag väljer att göra det denna gången…….hum blev inte så lyckat! Vet du någon som är i Verona så hojta till för behöver verkligen ha hem kostymen. Eller har du kontakter med DHL eller liknande som kan hjälpa mig för det var en gåta hur vi skall få hemskickat, då vi ringt runt alla DHL ställen i Europa och de skickar vidare oss till en ny avdelning eller så kan de inte engelska.

Nu är det inte många dagar kvar tills Early bird priset går ut för utbildningarna som startar i höst! Den 31:e juli är sista dag för priset på 39 000 kr sedan går det upp till 69 000 kr. Så passa på om du vill ha en ny hälsa och en ny karriär! Du kan läsa mer om utbildningarna på min hemsida.

När jag reser så jobbar alltid och har verkligen skapat min dröm som jag vill ha den. Jag kallar det worcation och hoppas att jag kan inspirera dig till en bättre skönhet och hälsa!

Ha en fin dag och det kommer mer om min resa. För en mer daglig uppdatering följ mig i min story på Instagram!

Kram
Johanna – Din Hälsohero

Din hälsoheroHälsaJohanna BjurströmKostLivet som JohannaSkönhetUtbildning