Hej 

Älskar hösten och dess underbara färger! 

Varje morgon sitter jag och mediterar på min brygga där jag bor. Meditation är något jag inte skulle klara mig utan. Alla människor borde göra det 20 minuter om dagen. Då tror jag att både världen och kroppen skulle må bättre!  

Vill berätta att jag är så stolt över Holistic Health Academy och det jag skapat! Att kunna hjälpa så många människor till en bättre hud och hälsa, är något som förgyller min vardag och mitt hjärta <3  Du kan läsa mer om Holistic Health Academy på Ekoappen.

Idag tar jag upp sambandet mellan huden och magen. En bra matsmältning är lika med en strålande hud! Jag ger dig 5 tips som gör att både huden och matsmältningen mår bättre! 

Bra matsmältning = Fin hud!

Huden är ditt största organ och dessutom ett av dina viktigaste utsöndringsorgan, precis som lever, njurar och lungor. Kroppen gör sig av med gifter och slaggämnen via dessa organ och huden är kroppens språk att tala om när den behöver hjälp. Det kan visa sig som akne, eksem, pigmentering eller förtidigt åldrad hud m.m. 

Stress, fel leverne med dålig kost och för mycket kemikalier kan påverka huden negativt och kroppen så klart, allt hör ihop! Tarmens funktion och miljö är oerhört viktig för hur huden mår. En överbelastad tarm kan betyda en överbelastad lever. En överbelastad lever kan medföra en överbelastad hud. Då är det viktigt att avlasta kroppen från gifter både från utsidan och insidan. 

5 tips till en bättre miljö i tarmen och en strålande hud på köpet!

  1. Ät mer grönt, då dessa är mat för de goda bakterierna. Gör en juice av morot, selleri, spenat (grönkål om du har en tarm som klarar det), broccoli, ingefära och gurkmeja. En mildare juice för magen kan vara rödbetor, äpple, spenat och gurka. När du fastar kan tarmen få vila lite. Ta bort snabba kolhydrater (ris, pasta och vete) och socker, men även mjölk för en bättre miljö i tarmen. Idag finns det bra substitut för just dessa matvaror som är mycket bättre för tarmen.

  2. Tillsätt probiotika och syrade grönsaker! Dessa hjälper tarmen att få en bättre miljö och ökar motoriken i tarmen.

  3. Tillsätt bra fetter (avokado, olivolja, hampa, nötter m.m) och drick ca 2 liter vatten om dagen (tränar du kan du behöva mer vatten). Rörelse är viktigt för tarmens motorik, så hitta en motionsform som passar dig.

  4. Använd dig av effektiva och naturliga hudvårdsprodukter. Vi har tappat ca 35% av våra bakterier på huden och det är viktigt att bygga upp hudens immunförsvar och barriär och inte använda för starka syror eller liknande som kan förstöra hudens viktiga syramanteln och försvar. Vid en nedsatt hud kan bakterier lättare ta sig in och sätta sig på huden och skapa olika hudproblem.

  5. Glöm inte att tugga maten när du äter! Det ökar upptaget av näringsämnen och tarmen slipper arbeta extra med osmält mat. 

Vill du ha mer inspiration och inte missa något som jag skriver om eller lägger ut? Gå gärna med i min Facebookgrupp, Johanna Bjurström – Din hälsohero! 

Ha en fortsatt fin vecka!

 Kram 

Johanna – Din Hälsohero

 

Din hälsoheroHälsaJohannas 10 nycklarKostSkönhet