Det är så fantastiskt glädjande att Barack Obama blivit vald till president för USA! Äntligen en riktig människa, begåvad och mänsklig, på ett viktigt ämbete. En signal på det nya.

(5/11 2008) Det är många som gläds åt att “Busheran” snart är slut och att Barack Obama – med sin begåvade hustru Michelle – tar vid som president. Det ska bli mycket spännande att följa utvecklingen. Det är fantastiskt med en person som kan entusiasmera och engagera människor så till den grad – han känns som en äkta ledare och en sann människa. Det är vad en skadeskjuten och finansorolig västvärld behöver, lite framtidshopp och positiv anda!

Föregående veckor arbetade jag med att uppdatera “Din inre framgång” till pocketupplagan som släpps innan jul. Det blir en i stora stycken omarbetad bok som nu heter “Finn din inre styrka” för att det känns mer rätt för vår tid och vad som sker. Jag väljer att ta med ett avsnitt från bokens sista kapitel “Framtiden är nu“:

Det är ingen slump att vi lever nu. I en tid när det sker så mycket spännande, omvälvande saker och ännu mer ska uträttas. Den stundande förändring kommer nerifrån, underifrån i det som jag kallar ”den tysta revolutionen”. Den som sker därför att människan genomgår den största transformeringen på över 2000 år.

Vi förändras på insidan, mognar som individer och växer i vår kraft. Vi transcenderar till något större, kraftfullare. Den nya, stora förändringen kommer inifrån, och nu sker det snabbt. Vi är inne i ”the quantum of change”, vilket är samma som det stora skiftet.

Vår största utmaning i dag är att leva i vår egen styrka. Men var lär vi oss det? Vi behöver utbildas så att vi kan använda hela vårt mänskliga väsen, tankar, känslor, själ och vår fysiska intelligens – kroppens vishet. Det ger förutsättningarna för att vi ska kunna använda våra styrkor och leva i vår kraft. Det gör att vi kan leva som fullödiga människor.

En gallupundersökning på 101 storföretag i 63 länder avslöjade att bara 20 procent av de anställda tyckte att deras begåvningar och styrka kom till användning på arbetet. Men vi kan inte längre skylla på cheferna eller systemet, utan det är upp till oss att våga visa vem vi är, vad vi vill och leva enligt det som ger oss kraft. Leva enligt ledorden respekt, ärlighet och kärlek (medmänsklighet). Våga vara de vackra och begåvade människor vi är – det är att vara levande.

Vi behöver även ledare som lever och verkar utifrån hela sitt väsen, som är integrerade och har gjort och gör det inre arbetet. Vi behöver föredömen som vågar visa vägen. Personer som är starka, inte i kraft av sin maktposition, utan fram för allt inifrån. Nelson Mandela är ett exempel på en sådan ledare, men de är fortfarande för få.

Låt oss läkas och lämna det destruktiva 1900-talet bakom oss, då fler människor mördades och slaktades på krigsfälten än någonsin i historien. Vår utmaning är att visa att vi kan bättre. Att våga leva i tron och hoppet på något bättre, som den nye amerikanske presidenten Barack Obama skriver i sin bok ”The audacity to hope”. Vara en del av förändringen, ”be the change”.

Uppgiften är att vända blad och släppa taget om alla oförätter och destruktiva handlingar. Det bäddar för något nytt, något hoppfullt som kan bära oss vidare in i de kommande omvälvande åren. Låt oss leva, älska och skapa – det som är vår innersta mening och roll!
Sanna

Blogg Arkiv 2008Dr Sanna Ehdins blogg