Huden är kroppens spegel och visar vad som kan vara obalans inuti kroppen. Vi har dock inte lärt oss att tyda språket vad kroppen vill säga oss när den uttrycker det i olika hudproblem.

Hudutslag kan uppkomma vid en läckande tarm. En läckande tarm uppstår när tarmslemhinnan öppnas upp och gifter går ut i blodet och i ditt system. Vilket kan uppstå om du äter mat som du inte tål, du kanske har stressat ett tag eller du kan ha för mycket kemikalier och fel bakterieflora i tarmen.

Resultatet blir att bakterier och osmälta livsmedel strömmar ut i blodomloppet.  Om du går med en läckande tarm för länge kan du få ledvärk eller andra autoimmuna sjukdomar. Ditt immunförsvar och dina utsöndringsorgan, lever, njurar, lungor och till sist huden som får ta hand om det som kroppen inte orkar eller kan ta hand om. Eftersom huden är ditt största organ så får den ta över mycket av de andra organens svagheter. Det visar sig som akne, eksem, pigmenteringar eller förtidigt åldrad hud, då dina celler oxiderar (bryts ner) snabbare. Man kan säga att en läckande tarm blir till slut en “läckande hud.”

Koppen for tillslut för mycket att göra och det är inte ovanligt att du sedan får allergier, så som pollen, födoämnesallergier och mot kvalster m.m.

För att minska och hjälpa din tarm i detta läget. Se till att inte utsätta dig för onödiga kemikalier, socker, jäst, vete och mjölkprodukter. Maxa det gröna och ät mat med mycket näring i. L-glutamin, kokosolja och havtorn är bra för att stötta din tarmslemhinna. Tänk också på att använda dig av ekologiska och kemikaliefria hudvårdsprodukter även på utsidan!

Jag ger tips om bra produkter dagligen på mitt Instagram konto och i min nya Youtube kanal Johanna Bjurström TV där nytt avsnitt kommer ut varje måndag! Prenumerera gärna så du inte missat ett avsnitt! Jag tar upp allt om skönhet och hälsa! I morgon kommer tips på Johannas eviga ungdom 🙂

Kram
Johanna – Din Hälsohero!

Din hälsoheroJohanna BjurströmSkönhetUtbildning