(15/6-08) Kommer precis från ett soligt Ramlösa Brunnspark i Helsingborg där jag talade för en stor publik om att bli ”Lycklig, frisk och pigg”! Det var ett arrangemang i hälsans tecken av Helsingborg kommun i samarbete med företag och öppet för allmänheten. Mötte många läsare där, signerade böcker och svarade på frågor och det var verkligen kul att tala ute i naturen så där. Det är nog första gången jag gör det – men inte den sista för det var levande och roligt. Träffade på en del gamla vänner också och det var kul.

Jag blir så glad när jag möter människor som ”vaknat upp” och börjar ge sig själv bra liv. Får nästan daligen vittnesmål om det (se lite ny respons nedan). Givetvis kom det fram flera i Helsingborg och berättade om sin lyckliga resa från stress, trötthet och utbrändhet till god hälsa, bl a styrkta av mina böcker, och det glädjer mig lika mycket var gång att höra det. Men i lördags hände något annorlunda.

Jag gick in i en optikeraffär för att finna ett par solglasögon, och vi började talas vid och optikern berättade för mig om LCHF-kosten. Det är den lågkalori-högfettskost som läkare Annika Dahlqvist förespråkar och som fått så stor uppmärksamhet på senare tid. Hon gav mig två A-4 med en snygg sammanställning på vad det innebar och berättade att hon själv gått ner 10-15 kg på detta sätt och blivit av med sitt livshotande höga blodtryck. Hon åkte in akut på sjukhuset för detta för ett drygt år sedan, läkarna ville ge henne massor av mediciner men hon vägrade. I stället lade hon om kosten helt och hållet enligt LCHF – och har ett helt normalt blodtryck idag.

Är det inte fascinerande! En optiker berättar för mig om bra kost, och hon berättar om det för alla sina kunder. Det tycker jag är underbart, sann och entusiastiskt folkhälsoarbete – det kan inte bli mer gräsrot än så! Tilläggas bör att hon inte kände igen mig så jag fick samma “behandling” som alla andra. Optikern heter Annika Ardfors och finns på S:t Petri Optik i Lund, och dessutom har hon väldigt snygga bågar som jag köpte ett par av. Det räcker tyvärr inte bara med läsglasögon längre, allt dataskärmsarbete med böckerna har sitt pris. Det var ett oväntat och roligt möte. Jag brinner ju för att folk ska få bättre hälsa och ju fler som engagerar sig desto bättre går det.

Sedan har jag nog glömt att berätta att ”Lilla boken om hälsa och välmående” kommit ut som en snygg nyutgåva (se bilden) som finns i bokhandeln och på nätet att köpa. Boken är slutsåld sedan något år och efterfrågad.

Om du överlevt alla skolavslutningar, examina och studentfirande – ha det riktigt gott och njut av ljuset denna Midsommarvecka!
Sanna

ps. I senaste numret av M-magasin (sommar 2008) intervjuas Annika Dahlqvist och jag om kosten och vad som är bra att äta. Vi ställs mot varandra med samma frågor – och det visste jag inte – men vi är samstämda och det blev ett snyggt upplägg.

Min väninna och jag har av hälsoskäl anammat en kost som bl.a utesluter spannmål och mjölk. Jag har läst bl a ”12 veckor till ett självläkande liv” och min bibel ”Kokkonst för den självläkande människan” är helt fantastisk. Tänk att du gjorde den för 10 år sedan och idag först börjar man förstå och anammar ditt tankesätt.
Sofia Nilsson

För ett år sedan läste jag en intressant artikel om dig och skrev ner ditt namn och bokens titel “Sluta kämpa börja leva!, tänkte att den boken ska jag läsa. Hos min bokhandlare hittade jag boken “Din inre framgång” och baksidan fängslade mig direkt. Vilken bok!! Kan inte sluta läsa den för hela tiden finner jag nya saker som berör, stärker och vägleder mig. Är inne på femte varvet… det är min nya bibel.
Vilka möjligheter som öppnar sig när man inser att man väljer & kan påverka hur man vill leva sitt liv – det är inte lätt men som du skriver “ibland får man leva en timme i taget”. Dina böcker är underbara, som en handbok för livet, särskilt till vi som kommit ut ur “bubblan” och fått öppnade ögon efter en kris av något slag. Jag rekommenderar och ger bort böckerna i present till mina vänner – jag vill inte låna ut mina egna för de är så härligt att kunna ta fram och läsa vissa kapitel om och om igen. Tusen Tack för allt som du gett och ger mej genom dina böcker.

A. i Piteå

Blogg Arkiv 2008Dr Sanna Ehdins blogg