Hej 

Hoppas att allt är bra med dig! 

Jag har spenderat helgen i Solhälla, där Erica har sin underbara utbildning till Raw Life Educator. Jag har själv fått lyxen att vara med alla 5 dagarna denna gången och äta massa god raw food. På lördag skall jag hålla min föreläsning om näringslära som jag brukar göra på Ericas utbildning, och jag verkligen älskar att få lära ut allt jag vet 🙂 

Innan vi går över på dagens ämne vill jag nämna att vi just nu har en kampanj under september med 50% rabatt på utbildningen till Hälso och livsstilsterapeut! Vi har 20 platser till detta priset och först till kvarn! Boka gärna upp dig på ett upptäckarsamtal, antingen hos mig eller hos någon i mitt team! Det kostar inget och du får svar på alla dina frågor, allt för att du skall känna dig trygg i ditt val. 

Gör din egen kroppsskrubb! 

Du hittar ingredienserna i ditt skafferi, hemma i köket! 

Jag använder mig av brunt socker och havre och jag skrubbar mig en gång i veckan i duschen. Sedan använder jag mig av en mjukare skubbhandske varje morgon, för att öka cirkulationen och utrensningen. Avsluta gärna med kallt vatten i någon minut över nacken och avsluta på hela kroppen. Det är uppfriskande och det höjer upp immunförsvaret och ämnesomsättningen. 

Denna skrubb går alldeles utmärkt att även peela fötter och händer med.

Ingredienser:
Brunt socker,
Havre
Kokosolja
Äppelcidervinäger

Använda 1 dl brunt socker och 1/2 dl havre och blanda sedan ner en klick, ca 1 msk kokosolja samt två korkar äppelcidervinäger i en skål. Blanda till en kladdig massa och behöver du mer vätska, ta mer kokosolja. Börja peela på en lätt fuktad hud och utför rörelser mot hjärtats riktning. Låt den ligga på en stund innan du sköljer bort den. 

Sockerkornen är ganska grova och är en perfekt uppfriskande skrubb som tar bort döda hudceller. Havren är mjuk, och gör att sockret inte blir för hård mot huden. Havre innehåller olika aminosyror som är uppbyggande för huden. Havren är återfuktande och kan även fungera lugnande på huden.

Du kan även använda denna skrubb till ansiktet, men har du en mycket känslig hud rekommenderas endast äppelcidervinäger. Du sätter äppelcidervinäger på en bomulls pads som du drar lätt på huden, och låter den sitta på under 3-5 minuter. Tvätta sedan bort med vatten. OBS! Har du en känslig hud, prova alltid i armvecket innan du sätter något i ansiktet. 

Hoppas du får som jag, en strålande och glad hud! 🙂  

Kram 

Johanna- Din hälsohero

Holistic Health AcademySkönetSkönhetUtbildning