Hej härliga du! 

Mitt i sommaren och jag har precis kommit hem från en rundtur i Europa. Följ mig på Instagram för att se mer från min resa. Här delar jag även recept och allt som har med hälsa, hud, mind och skönhet att göra 🙂

Det finns endast ett fåtal platser kvar på sommarkampanjen till Hälso och livsstilsterapeut utbildningen, snart är de 20 platserna tillsatta. Det har varit ett stort intresse, så kul att fler vill bli hälsomedvetna!

Vill du veta mer om kampanjen och utbildningen skicka ett vändande mail så berättar vi mer!

Idag tänkte dela mina tips på produkter och vad jag gör för att hålla huden mjuk och smidig under sommaren.

8 tips till en mjuk och smidig sommarhud!

Nu under sommaren kan huden behöva det där lilla extra. Den kan bli mer torr och mer utsatt för sol, hav och vindar. 

Idag delar jag mina bästa 8 tips till en mjuk och smidig sommarhud!

1. Peela försiktigt 
Jag är egentligen inte för att peela huden för ofta och för mycket, men under sommaren kan det vara behövligt att ta bort torr och död hud. När vädret blir varmare och luftfuktigheten ökar tål huden peeling bättre (Obs, peela inte huden om du har bränt dig). 

En mild peeling som jag gillar är Rosenseriens – Gentle Peeling

2. Använd lättare hudvårdsprodukter 
När det är varmt ute vill du inte känna en tung kräm i ansiktet. 
Som jag skrev ovan är det en ökad luftfuktighet under sommaren. Mindre fukt förloras från huden till luften och lättare hudvårdsprodukter med fuktighetsbevarande och mjukgörande ämnen kan då kännas och verka bättre på huden.

Jag byter alltid till en lättare kräm under sommaren och den jag använder nu är Dr Sannas –  Fuktivande ansiktskräm för normal till blandhud.

3. Använd en mild rengöring
Vi tvättar normalt huden lite oftare på sommaren, då vi oftast svettas mer. Använd en skonsam rengöring, utan lödder. Den hjälper till att minimera borttagning av naturliga oljor från huden utan att rubba ditt mikrobiom. 

En av mina favoriter är Mette Picaut – Cleansing Lotion.

4. Tillsätt C-vitamin och betakaroten 
Jag rekommederar att du lägger till C-vitamin och betakarotener i din sommarrutin.
Båda är antioxidanter som skyddar dina hudceller i från att oxidera när solen är framme.

De ger ytterligare ett lager av skydd och hjälper till att förebygga och behandla oönskad pigmentering som kan uppstå under sommaren. 
Du kan tillsätta både i ett serum och som tillskott för bästa effekt. 

För bästa resultat, applicera din C – vitamin eller betakaroten produkt direkt efter rengöring.

Det jag använder är Dr Sannas – Närande ansiktsolja och varvar med Rosenseriens – Vitamin C serum

Bra tillskott av C och betakaroten finner du hos Naturalshop 
Du kan inta dessa varje morgon till frukost.

5. Använd en lättare foundation 
Du bör använda dig av en makeup som inte täpper till porerna och som kan bidra till akne. När du svettas mer kommer det kännas klibbigt och en lätt makeup är ofta mer bekväm.

Använd hellre en BB-cream som är lättare och använd mindre av din nuvarande makeup med endast concealer, mascara och läppglans. Jag använder mig av BB-cream från Inikas

7. Återfukta huden inifrån och ut
Du bör dricka minst 1 liter per 10 graders höjning. Du kan även behöva ha i dig extra elektrolyter och bra fetter. Vatten och elektrolyter håller kroppen återfuktad, och hälsosamma fetter stödjer hudbarriären. 

Ät exemplevis vattenmelon (viktigt att den är ekologisk) och en daglig portion med avokadosallad. Du kan även tillsätta tillskott av kollagen eller hyaluronsyra. Mina favoriter är Slicea kollagen och Nordic Superfoods – Beauty Remedy.

8. Solprodukt 
Åker du utomlands eller skall vara länge i solen rekommenderas ett bra solskydd (kan behövas även i Sverige så klart). 

Har du råkat bränna dig kan även en aftersun-produkt hjälpa till att kyla och behandla huden snabbt, och applicera igen och ofta under dagen.

Jag använder mig av Dr Sannas solskydd och aftersun (som även fungerar bra att lägga på kliande myggbett).

Ha en fortsatt superfin fortsatt sommar!

Kram 
Johanna – Din Hälsohero!

Holistic Health AcademyHudvårdJohanna BjurströmNaturlig hud- och hårvård