Hej!

En vanlig fråga som jag ofta får, är om en ögonkräm kan hjälpa mot påsar under ögonen? Jag svarar både ja och nej på den. För det första behöver vi tänka lite länge, vad är det som gjort att påsarna har uppstått?

För att ta tag i grundproblemet behöver du främst ändra livsstil. Endast krämen kommer inte att hjälpa, men en bra kräm kan bidra till att öka upp mikrocirkulationen i huden så den dräneras bättre och på så sätt dämpa lokal svullnad tillfälligt. 

Kommer ålderstecken snabbt, kan du behöva se över din livsstil och speciellt stressfaktorer. Kråksparkar runt ögonen kan vara ett tecken på stress och att kroppen behöver mer magnesium.

1. Se över din kost och livvstil
Du behöver se dina påsar under ögonen utifrån en helhet. Vad du stoppar i dig, hur mycket du sover, till hur mycket du rör på dig och stressar. 
Sover du bra?
Rör du på dig tillräckligt?
Stressar du mycket?
Äter du en näringsrik kost?

Får du inte till behoven ovan, kan det bl.a. påverka dina njurar, som i sin tur kan påverka ditt pH-värde och kan visa sig som påsar under ögonen.

Se till att få i dig minst en grön juice och en smoothie om dagen. Öka upp med 50% grönsaker på din tallrik och dra ner på det andra. Drick 10 glas med vatten och rör på dig minst 30 minuter per dag och utför mindfulness och djupandning om du har mycket stress i och runtomkring dig. 

Du kan även tillsätta tillskott med magnesium och kisel som är extra bra för huden kring ögonen. 

2. Använd en lättare ögonkräm och applicera den rätt
Att du blir svullen kan också bero på att du använder samma kräm till hela ansiktet inklusive ögonen. En vanlig ögonkräm kan vara för tung för din tunna hud kring dina ögon, vilket kan skapa en svullnad. Köp en naturlig, ekologisk ögonkräm utan syntetiska ämnen i som är anpassad för att ha kring ögonen. Några som jag tycker är bra är, Dr Sannas, Esse, Rosenserien och Mette Picaut m.fl. 

Se till att du applicerar krämen rätt och dutta på krämen på huden med fingertopparna och tryck inte för hårt eller dra inte i huden. Det kan göra att du tänjer och utsätter huden för slitage i onödan.
Använd små lätta rörelser och arbeta utifrån och in och applicera bara under ögat och inte på ögonlocket, gärna en bit i från ögat på ögonbenet. Applicerar du den över eller för nära ögat, kan du bli svullen. Du kan även applicera strax under ögonbrynet, det är helt ok men inte längre ner än så. Krämen sprider sig och fuktar till och stärker där den behövs ändå. 

Följ mig gärna på instagram för mer tips och inspiration- @johannabjurstrom och @holistichealthacademy.se 

Kram, 

Johanna- Din hälsohero!

Din hälsoheroJohanna BjurströmSkönhet