(4/6-08) Det är underbart med sol och sommarvädret som vi har. Det märks att människor slappnar av och mår bra. Tempot saktar ner och fler stannar upp och njuter i solen. Vädret är bra för alla utom naturen och bönderna, för det är torrt i markerna nu. Samtidigt är det osedvanligt mycket prunkande blomsterprakt i buskar och träd. Det fullkomligt sprutar av liv överallt! Det är härligt.

Jag ska på en studentuppvaktning idag, och det är också så positiva tillställningar. Studenterna har klarat av och avslutat något och träder in i en annan fas i livet. Det finns så mycket glädje i denna tid, när livet och möjligheterna ligger framför en. Dock är det inget jag skulle vilja göra om, såvida jag inte fick med mig den kunskap och erfarenhet som jag har nu!

I fredags hade jag en märklig upplevelse på väg till city på after work. Vid Stockholms stadion fanns det samtidigt mängder av Kiss-fans – för hårdrockarna skulle uppträda på kvällen – och sportiga människor – som skulle registrera för att springa Stockholm Maraton dagen efter! Kissfansen hade hårdrockarutstyr och en del var målade som sina idoler, och löparna hade träningskläder eller slappa fritidskläder. Vilken clash – som ett besök i en schitzo värld!

Häromveckan hade jag sköna dagar med “slow living” på två helt underbara Spa som jag varmt kan rekommendera: det på Torekov hotell och det på Hotell Tylösand. Båda är nya och så fräscha och vackra. Det på Torekov hotel är mindre eftersom hotellet är mindre men det har precis vad man behöver, både i Spa och de vackra omgivningarna. De har nybyggda hotellrum och sviter som är mycket vackra och behagliga att bo i så helhetsupplevelsen var fantastisk.

www.torekovhotel.se

På Tylösand har de gjort en stor satsning och byggt ett nytt Spa med stora panoramafönster mot stranden och havet. De har mitt absoluta favoritgym där man tränar och ser ut över havet och horisonten.´Kan inte bli bättre! Det finns stort soldäck och sköna uppvärmda saltvattenspooler, varav den utomhus är mycket njutbar. Jag tog behandlingar på båda ställena och det var perfekta och supersköna. Strandpromenaderna är härliga och oändliga, och maten i deras fina restaurang Akvarell är värt ett besök bara det.

Det är lugnt, det var skönt, det var livgivande! Jag kan varmt rekommendera ett – eller flera – besök på dem båda!
Sanna

www.tylosand.se

Blogg Arkiv 2008Dr Sanna Ehdins blogg