Hej! 

Hoppas att allt är bra med dig! Om jag hamnade på en öde ö, så skulle jag ta med mig två grönsaker. Den ena skulle vara broccoli och den andra grönkål. Dessa är maxade med nyttigheter som gynnar till en fin och strålande hud! 

 
Först delar jag med mig av hur du håller dig ung och fräcsh i från forumet EkoappenHar du inte laddat ner appen, så gör gärna det! 🙂 Nu kan du även bli delägare och få följa med på en fullspäckad hälsohelg tillsammans med mig och andra inom skönhet och hälsovärlden! 

Snygg hud med grönkål!

avokado, chilipeppar, diet

Grönkål har massor med hälsofördelar och som också gynnar hudens vitalitet! 

100g grönkål innehåller 160% av det rekommenderade intaget av C-vitamin. C-vitamin är viktigt för att bilda kollagen, så huden är fast och vital. 

C-vitamin är även bra för immunförsvaret, motverkar förkylning och infektioner, samt fungerar antiinflammatorisk. Det gynnar speciellt en hud som har akne eller eksem. 

Grönkål innehåller även lutein och zeaxantin som ingår i familjen karotenoider. Det är starka antioxidanter och de förbättrar bl.a. synen, då dessa finns som en naturlig del i ögats gula fläck. Karotenoider, som är en förstadie till A-vitamin, är en av de mest effektivaste för huden, då de gynnar till en ung och stark hud. Extra bra för att öka fukthalt, elasticitet, fina linjer och pigmentering. Minskar på inflammation och skador orsakade av solens ultravioletta strålar.

Använd grönkål i din smoothie, gör en juice, gör en fantastisk sallad eller varför inte hälsosamma grönkålschips!

Grönkålschips är superenkelt att göra, och smakar så gott! 


Så här gör du grönkålschips:
 
– Ta önskad mängd grönkål (tänk på att de krymper en del vid tillagning) och klipp med en sax till små bitar. Gör dem inte för små, utan tänk “chipsstorlek”.
 
– Lägg bitarna i en skål och häll på lite olivolja samt lite havssalt. Krama grönkålen ordentligt så att den blandas med oljan.
 
– Lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 5-10 min.
 
Vill du ha de ännu nyttigare så använder du en torkugn (bevara dess enzymer som annars förstörs över 42 grader), eller ha din vanliga ugn på lägre värme tills de blir hårda och knapriga. 
 
Njut av alla nyttigheter! 
 
Kram
Johanna – din hälsohero! 
Din hälsoheroHälsaKostReceptSkönhet