Vad är egentligen gurkmeja bra för? Gurkmeja är en rot i familjen ingefära och innehåller så kallade kurkuminoider. Dessa är de gula pigment som finns i gurkmeja. Den mest kända är kurkumin, en polyfenol som har visat sig vara bra vid ledbesvär och kan även motverka inflammation då det är en av de starkaste antiinflammatoriska ämnena som finns och det är även en stark antioxidant. Det kan även stärka och förbättra matsmältningen, stödja en hälsosam leverfunktion, reglera blodsockernivån, vara renande för blodet, och mycket mer! 

Jag älskar att ta kosttillskottet Turmeric Strength for Whole Body från Mega Food, den innehåller både C-vitamin och gurkmeja och är speciellt framtagen för att stötta hela kroppen.

Den bidrar till immunsystemets normala funktion men även till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Den bidrar även till att minska trötthet och utmattning samt har betydelse för hudens normala funktion. Den kan även öka kroppens produktion av tre viktiga antioxidanter: glutation, katalas och superoxiddismutas.

Gurkmeja har generellt relativt låg biotillgänglighet men piperin, svartpepparextrakt, som finns i Turmeric Strength for Whole Body från MegaFood ökar tillgängligheten avsevärt. Den innehåller både hel gurkmeja och kurkuminextrakt kombinerat med piperin för högsta biotillgänglighet samt även C-vitamin, heliga basilika och bär för att få maximalt upptag av alla kurkuminoider och är fri från bekämpningsmedel och tungmetaller. 

Du hittar Turmeric Strength for Whole Body- HÄR

Ett annat kosttillskott som jag också älskar är q10 från Innate Response. Q10 (Coenzym Q10) är ett koenzym som finns i cellerna och som är vitalt för energiförsörjningen, denna innehåller även rödbeta, broccoli och spenat och är fri från vete, mjölk, soja, majs, bekämpningsmedel och magnesiumstearat. 

CoQ10 från Innate Response innehåller kompletterande matextrakt. Coenzym Q10 (CoQ10) behövs för energiproduktion i all kroppens celler. När cellernas energi minskar, dör de snabbare och åldrandets process påskyndas. CoQ10 fungerar även som en antioxidant och motverkar fria radikaler. Ett antal nya studier visar betydelsen av CoQ10 för att förlänga livet samt för att förbättra cellens förmåga att producera energi.

När nivån av CoQ10 minskar ökar produktionen av skadliga fria radikaler vilket kan leda till att cellen dör snabbare och forskare vid Columbia University Medical Center i New York har visat att graden av brist på CoQ10 i celler direkt korrelerar till överskottsproduktion av fria radikaler och celldöd. Om hjärtmuskelcellernas förmåga att producera energi försämras kan det slutligen leda till problem med hjärtsvikt. 

Du kan läsa mer och köpa Innate Response Q10- HÄR

Du har väl inte missat attjag har satt ihop 4 olika paket tillsammans med Greatlife.sePlus 40 ladiesAnti stress,Energy & Radient beauty 

Dessa paket är speciellt framtagna och ihopsatta för att bidra till en bättre hälsa och en strålande hud inifrån, för de resultat som du vill ha! 

Du hittar mina hälso & skönhetspaket HÄR!

Kram

Johanna- Din Hälsohero

Din hälsoheroHälsaJohanna BjurströmJohannas 10 nycklarKostSkönhet