Superfood är livsmedel med extra mycket näringsämnen och nyttigheter. Att få i sig superfoods varje dag är jättebra, men ett tips är att inte köpa för mycket saker på samma gång. Många bestämmer sig för att “nu ska jag bli superhälsosam” och köper på sig livsmedel som de inte vet vad de ska använda dem till, och så blir de stående längst in i skafferiet. Börja istället försiktigt med de superfoods du känner till sedan innan, och testa dig fram, en produkt i taget. breakfast-926492_1920

 

Här är några av mina favoriter:

 

goji-324932_1280Gojibär sitter på busken bocktörne och kommer ursprungligen från Kina. Den innehåller 500 gånger mer C-vitamin än apelsiner, 3 gånger mer järn än spenat, 6 gånger mer betakaroten än morötter samt är bra för syn och minnet.

 

 

 

 

 

Vetegrgrass-435986_1280äs är ett livsmedel som framställs från hjärtbladen av vete, men är naturligt fritt från gluten. Det innehåller också mer än 20% protein och är rikt på klorofyll. Perfekt som en shot när du behöver extra boost eller att ha i en smoothie.

 

 

 

 

spirulina

Spirulina är en mikroalg som lever i både sötvatten och hav. Spirulina innehåller protein, karotenoider, klorofyll och fykocyanin.

 

 

 

 

 

chiafron-799464_1280

 

 

Chiafrön består till cirka 40 procent av värdefulla växtoljor och cirka 20 procent protein. innehåller rikligt med proten, vitaminer, fibrer, mineraler och antioxidanter. Jag brukar använda fröna till att göra chiagröt att äta till frukost!

 

 

 

 

 

dsakjfhskjdfhsfdsf-2

 

Açaí innehåller mer än 60% fiber, omega 6 & 9 samt 3-6 gånger så mycket polyfenoler som blåbär, däremot nästan inget socker alls!

 

 

 

dolce-bella-organic-skinfood-wellness-organic-red-maca-root-powder-1157179

 

 

Maca är en rotfrukt och växer i Anderna och används bland annat till att bekämpa stress och öka uthållighet.

 

 

 

 

 

Kram
Johanna

KostOkategoriserade