(24/7-08) Nu är det heta dagar! Det blir flera kallduschar eller svalkande bad per dag. Var ute och plockade mitt favoritbär i morse – vildhallon. Det är otroligt goda nu och med denna värme så är de borta på ett par dagar. Älskar denna tid när det finns hallon, smultron, blåbär och jordgubbar (nästan) att njuta av. Bodde i ett hus i Skåne häromveckan som hade alla möjliga bärbuskar i trädgården och jag plockade och njöt varje dag. Det är tid att leva!

Gick förbi en småbåtshamn under promenaden på morgonen och tänkte på hur många båtar det finns som alltid ligger i hamn. Hur lite folk verkar ha tid att använda de saker de skaffar. Där jag bor har alla utemöbler men det är sällan man ser någon använda dem. Det är lite märkligt. Att klimatet är kallt mycket är ju knappast en nyhet, och många har inglasade terasser som ökar tiden de kan användas. Man skaffar för att ha – och samma för mig också tidigare – det är så lätt att köpa och samla på sig. Men nu är jag försiktig med det. Undviker att köpa och samla på mig, och det sparar mycket tid och mentalt space! Ett klutter på utsidan, blir ju lätt lite kluttrigt på insidan också.

En av planerna i sommar är just att rensa i mitt befintliga, det är så skön känsla att lätta på det och få mer luft kring sig och i livet. Har du tänkt på hur många som har mängder av halvfulla eller nästan tomma flaskor och burkar av olika slag i badrummet – när man egentligen bara behöver ett fåtal. Det är bara ett exempel. Rensa ut och frigör energi!

Det ger tid att leva!

En annan passion som jag börjat med i sommar ffg är att lyssna på sommarpratarna – vilken tillgång med dessa program. Det är spännande att få blicka in i andra intressanta personers liv och tankar. Jag har alltid gillar memoarer och här är det ju live – och med härlig, omväxlande musik. Tyckte speciellt mycket om att lyssna på när sångerskan Robyn delade med sig av sin passion för musiken och rappen – det var inspirerande och positivt – go girl go! Hon är en förebild för unga kvinnor och tjejer idag, hon satsar på sin talang och det hon älskar och förverkligar det. Bra motvikt till alla “produkter” som finns där ute idag.

Bejaka din vilda själ!!

Raymond Ahlgrens program igår (23/7) var bra för att det var rakt, modigt och provocerande. Han var ärlig och personlig, men ändå med mycket manlighet. Det är en bra kombo. Han försökte väcka folk och det är just det som tiden handlar om nu – att vakna upp och få kontakten mig sig själv och sitt sanna jag. Inte lätt i en omvärld som hela tiden vill tala om för en hur man ska se ut, bete sig, ha på sig och vad man ska bli. Vi har blivit domestiserade som Raymond uttryckte det. Jag har kallat det för att i vår iver att bli civiliserade och “tämja” det vilda så har också en väsentlig del av vår mänskliga själ gått förlorad. Det är en del av att människor mår dåligt idag – utan att förstå varför.

Sedan fortsätter mitt andra hemland Kalifornien att vara pionjärer i hälsofrågor: nu har Los Angeles nyligen skapat en zon på drygt 80 kvadratkilometer där inga nya snabbmatsrestauranger får tillstånd att öppna! Det är ett led i försöken att stävja den omfattande fetmaproblematiken. Amerikanarna gillar ju sin snabbmat, men på senare tid har myndigheterna tagit tag i frågan och en rad initiativ har tagits för att hindra utvecklingen.

Bästa tipset är annars de tyngder på 1,5 kg st som jag köpte på Intersport för någon hundralapp. Jag sätter dem på handleden eller vristen och gör rörelser och en kvart på gräsmattan är riktigt jobbigt – jag lovar. Kör lite pilatesrörelser med benen och magen, och tränar överkroppen (lägger på vars en 2 liters vattenflaska i händerna för att få mer tyngd). Det ska inte kosta mer att ha med sig ett fungerande gym! Lägg på en yogamatta eller några stolskuddar så klarar du dig fint.

Att dansa runt, göra benlyft och pendlingar med dem på fotvristerna är svettigt. Det är en superb investering i att behålla muskler och välbefinnande i lata sommartider! Så kan man slappa med gott samvete.
Att ta väl hand om sig fast man är ledig är att leva!

Ha det riktigt skönt var du än är. Njut av alla de goda och nyttiga bären!
Sanna

Blogg Arkiv 2008Dr Sanna Ehdins blogg