Även små förändringar kan göra stora skillnader i våra liv. Det är aldrig försent att förändra och ju längre vi är från det liv vi vill leva, desto mer har vi att vinna. Boken som är vacker och välillustrerad är en gedigen handbok som vänder sig till både nybörjare och vana yogautövare. Boken beskriver också på ett grundligt och enkelt sätt vilka effekter yoga har på kroppen, varför yogan fungerar och sammanfattar vad forskningen har visat så här långt.

Läs mer: Är du en LOHAS och kommer förändra världen? Testa dig och se själv

”Yoga skapar större balans, både mentalt och fysiskt och ger mig styrka att hitta min inre kompass så att jag kan följa min livsväg. Yogan påminner mig om och om igen att det är jag som skapar mitt eget liv. Att det är jag som skriver min livshistoria och att ingen annan kan göra det åt mig. Yoga hjälper mig att vara förankrad här och nu även när förändringarnas vindar blåser. Där är yogan mitt viktigaste verktyg. Jag har haft förmånen att leda yogaklasser, utbilda yogalärare och instruktörer i medicinsk yoga sedan millennieskiftet och på nära håll sett hur läkande yoga kan vara. Att intresset för yoga hela tiden ökar beror bland annat på att vi söker en motvikt till dagens stressiga livsstil.”

Citatet är ett utdrag från författaren Ulrika Berglinds förord i boken. Ulrika som är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut är en av de mest erfarna inom medicinsk yoga och kundaliniyoga i Sverige. Ulrika har i drygt 20 år undervisat i yoga samt utbildat hundratals instruktörer och lärare i både medicinsk yoga och kundaliniyoga. Ulrikas ledstjärna är att ALLA som vill KAN göra yoga.

Av redaktionen

bokhälsaKrönikayoga