Fröken Stockhom 1996

I kväll kommer vi att träffas igen, vi som var med i Fröken Sverige 1996. Alltså 20 år sedan! Jag fattar inte att tiden gått så fort och det skall verkligen bli kul att se alla igen. En del har jag haft kontakt med genom åren och många bor numera i Stockholm, vilket är kul.

Jag kommer i håg det som i går. Jag  var 19 år och de ringde och sa att de ville ha med mig i tävlingen. Innan dess hade man skickat in bilder där flera tusen var med och så ringde de lila mig att de ville att jag skulle vara med i deltävling för titeln Fröken Stockholm.

Delfinal Stockholm fröken sverige

Jag tävlade i totalt 5 deltävlingar i Stockholm, då det var så många sökande. Och varje gång gick 2-3 tjejer vidare, inklusive mig, tills vi bara var 10 tjejer kvar till sluttävlingen av Fröken Stockholm som hölls Skärholmens centrum. Vi gick igenom olika moment och Michaela de la Cour var konferencier. Det första momentet var frågestund, där vi fick svara på olika frågor inför publiken som fyllde Skärholmens centrum. Efter det var det klassiska baddräkts poseringen. Sist klännings momentet och också den avgörande stunden vem som skulle bli Fröken Stockholm 1996. Alla tjejer stod uppradade och jag vet att jag hade inga förväntningar alls. Jag jobbade som modell, men aldrig varit med i en skönhetstävling förut och såg det mer som en kul grej. Dessutom var jag mer van att spela fotboll och det var där jag kände mig bekväm. Men efter en skada i höger knä, var det nu annat som fick ta över.

Det blev tyst och en virvlande musik började spela på hög nivå och Michaela de la Cour drog ut på det för att öka spänningen ytterligare. Tills de ropade upp nr 5. Johanna Bjurström blir Fröken Stockholm 1996. Jag vet att jag började titta mig omkring och se vem som hade vunnit, och insåg att alla tittade på mig. Jag fattade först då att det var jag som blivit Fröken Stockholm 1996. Petra Hultgren som var Fröken Stockholm och Fröken Sverige året innan satte banderoll över mig, och jag fick en stor bukett med blommor.

Jag vann Fröken Stockholm 1996

På denna tiden var Fröken Sverige tävlingen oerhörd stor och många följde den och det var en otrolig rolig tid som skulle vänta mig.

Johanna slåss om titeln Fröken Sverige huddinge tidningen 1996

Alla Fröknar var nu korade i alla län, 25 st och 3 storstäder, så totalt 28 Fröknar. Vi fick träffa varandra första gången hos tidningen Vecko Revyn på Kungsgatan i Stockholm. Där fotade och stylade oss för tidningsnumret, där läsarna sedan skulle få rösta om vem som skulle bli Fröken Sverige 1996.

Veckorevyn frälen Sverige

I slutet av december åkte vi i väg, alla 28 fröknar till Kanarieöarna och filmade inför den TV show som skulle visas på TV4 i mars. Men vi hade även fått ett uppdrag, nämligen en utbildning av Folkhälsoinstitutet och En Rökfri Generation. De utbildade oss, för målet var sedan att vara ute i skolor i det länet eller staden vi representerade att motverka att ungdomar började röka. Att få vara en förebild. Vi lärde känna varandra bättre under denna resa och var en otroligt rolig vecka i Spanien som jag aldrig kommer att glömma.

En rökfri generation idolbild

När vi kom hem igen började jobbet med att vara ute i skolorna och jag verkligen brann för detta, att få stå framför andra och påverka ungdomarna att inte börja med rökning eller andra droger. Jag tyckte det var så kul, att jag sedan började jobba för En Rökfri Generation och var både ute i Stockholm och i Göteborgs skolor, under 1996 och 1997.

skolor och antirök jag

 

Jag jobbar med en röfri generation

I mars var det dags för den stora tävlingen på TV4. Anders Timell och Agneta Sjödin var programledare och när man väl stod där i Tv kändes det så overkligt på något sett.

Metro Fröken Sverige

Vackra Annika Duckmark vann det året och var en värdig vinnare!

Det kommer att bli så kul i kväll, att prata minnen och se hur de andra har det. Det känns som i går…..även fast man numera är dubbelt så gammal.

Fröknar vi ses i kväll! 🙂

Kram
Johanna

Livet som JohannaModell