användsvinnet gör ni det i er vardag?

Detta är ett uttryck som jag myntade för några år sen, jag ville skapa en buzz kring svinnfrågan.

Jag ville främst normalisera att folk handlar rödlappade varor i butikerna, det handlar inte om billigt det handlar om att vi faktiskt räddar maten. Det gick så långt att folk började köpa “fula” äpplen för att rädda de från svinndöden (de är ju fullt ätbara ).

Nästan varje gång vi är i affären så handlar vi rödlappade varor. Jag handlar upp nästan allt, det mesta håller betydligt längre än vad det står och annat kan en bara frysa in. Nu häromdagen köpte jag en hel del bananer som jag fryser in och sedan gör smoothiebowls eller nicecream av (SÅ GOTT).

#användsvinnet kan vara allt som borde återanvändas och inte slängas. Om ni går in på hashtaggen #användsvinnet (instagram) så kommer där över 1000 inlägg på tips. Det kan vara all från små tygbitar som ska slängas men blir till hårsnoddar istället, ljusstumpar som blir till nya ljus, till löven från träden som pyssel.

Jag tror ni greppar vad jag menar! Så köp svinnmat! Skryt om det när kassapersonalen reagerar (jag har fått väldigt positiv respons) och jag förklarar då att det är sjukligt vilka mängder svinn vi slänger.

Kika in på min andra blogg där jag startade taggen! Klicka in HÄR.
Här hittar du ett inlägg kring brödsvinn som jag räddade.

Sitter du på något fantastiskt tips när det kommer till att använda svinnet? Skriv gärna in en kommentar så slänger jag eventuellt upp det i ett annat blogginlägg. Ju mer vi lär oss ju mer kommer vi ta tillvara på allt som vanligtvis slängs bort. Ha en fin dag på er!


Om du vill kika in på mina andra kanaler, klicka då in dig här: https://linktr.ee/Jenniesjolin

Jennie SjölinMatsvinn