Hur är det med era svinnkunskaper?

Jag har ALLTID haft det i blodet att använda upp mat så gott det går. Restfester är min grej och att växa upp med ett kylskåp fullt med mat som inte äts upp så blir det naturligt för mig att komma på recept.

Förra veckan bakade jag bröd (hurra)! Dock så hann vi inte äta upp det så nu helgen efter var limpan ganska hård, då kom jag på den briljanta idén SKORPOR! Skiva brödet tunt och rosta det sedan i ugnen, jag hade 165 grader och tror det var inne 10-15 min (håll koll).

Det finns egentligen en hel del en kan göra med bröd. Krutonger, ströbröd eller som flera tipsade på min IG igår: fukta brödet lite och kör det i ugnen igen så blir det som nybakt! Det har jag gjort med bullar (kanelbullar) men aldrig tänkt tanken på att bröd fungerar likadant.

Sitter ni på några grymma tips med vad en kan göra av gammalt bröd?

Glöm inte bort att besöka mina andra kanaler!

Jennie SjölinMatsvinn