Hej härliga du! 

Jag är helt överöst med så fina recensioner och inlägg om min bok Happy Skin  i sociala medier och i tidningar. Så glad att ni gillar den så mycket! <3 

Du kan även läsa mer om min bok och mig i nya numret av Tidningen Hälsa som är ute nu i affärerna! 

Idag skall du få tips vad du kan göra för att hålla din hud ung längre. 

Ät och gör detta så kommer din hud se yngre ut!

I min bok Happy Skin så har jag gjort ett Happy Cleanse program som består av ett matschema. Det innehåller mycket av de matvaror som är hudföryngrande. Alltså, du bevarar din hud yngre längre och den får bättre förutsättningar att må bra.

1. Ät bra fetter
Bra fetter hittar du bl.a. i nötter, avokado, hampa, kokos och olivolja. Strö över salladen eller ät nötter som mellanmål. 

2. Få i dig fibrer
Fibrer från grönsaker och speciellt selleri är extra bra för en mer hälsosam matsmältning. En bra matsmältning lika med en fin hud! 

4. Få i dig bra bakterier 
När du tillsätter probiotika eller äter prebiotisk mat (mat till de goda bakterierna), så gynnar du de goda bakterierna i tarmen som också påverkar huden på ett positivt sätt. Kimchi, surkål, grön banan och kall potatis m.m, är mat som gynnar tillväxten av dina goda bakterier i tarmen. Vilket leder till en bättre matsmältning och därmed en bättre hud. 

3. Ät en antiinflammatorisk kost
En antiinflammatorisk kost är bl.a mat och örter som vitlök, lök, ingefära, gurkmeja, kanel, oregano, persilja och koriander mfl. Ta bort det som skapar till mer inflammation som vete, socker, mjölkpulver och hårt uppstekt mat m.m. 

4. Få i dig rätt vätska 
Rätt vätska för kroppen är ett renat vatten med negativa joner. Jag rekommenderar alltid att du dricker ett så rent vatten som möjligt och helst med ett högre pH-värde ca 8-9 och undviker kolsyrat vatten (vilket belastar kroppen). 
Även grönt te, kombucha och kefir är bra drycker för huden. 

5. Utsidan 
Vårda även ditt största organ utifrån med goda bakterier och hudvänliga ekologiska oljor. En olja som är extra bra för huden är jojobaolja och är den olja som dina goda bakterier på huden gillar bäst.  
Skickar även med ett recept på en smoothie som kickar igång huden! 

Happy Skin green smoothie
1 st avokado
1 påse spenat, 65 g
1 msk kokosolja
4 dl bär/ 225 g (hallon och/eller blåbär)
Mixa med ca 5 dl vatten, kokosvatten eller växtbaserad mjölk. 

Du har väl inte missat mina utbildningar som du kan läsa mer om här!
Kram
Johanna – Din hälsohero 

BokJohanna Bjurström