Hej härliga du! 

Hoppas att allt är bra med dig!

Det viktigaste du har är hälsan!

Därför vill vi på Holistic Health Academy ge dig all kunskap du behöver för att må bra i dessa tider och även hjälpa andra till en bättre hälsa! ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Nu har vi 20 platser till ett SUPERERBJUDANDE på Hälso och livsstilsterapeut utbildningen! Ett erbjudande som aldrig förr har getts ut och det är först till kvarn! ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Boka upp dig på ett givande kostnadsfritt upptäckarsamtal hos en studievägledare på www.holistichealthacademy.se eller skicka ett DM till mig här på instagram. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Under samtalet tittar vi på dina drömmer och vad du vill uppnå och du får svar på alla dina frågor om utbildningen.

Du kan även fylla i intresse här! 

Så stöttar du huden bäst under klimakteriet

När du kommer in i klimakteriet kan kroppen och därmed huden gå igenom stora förändringar. Det är viktigt att förstå att det är ingen sjukdom, utan ett normalt skede i livet.

Att fokusera på att minimera inflammationer är ännu viktigare i klimakteriet, då det påverkar hudens effekt direkt. Det kan visa sig som grå hud, pigmentering och fler rynkor. 

Östrogen är en nyckeln för en optimal funktion i huden, såväl som blodkärlen, hårsäckarna, talgkörtlarna och dina pigmentproducerande celler som kallas för melanocyter. Dessa tillsammans är alltså viktiga för en bra kollagenproduktion och en ökad hyaluronsyraproduktion, vilket i sin tur leder till en förbättrad hudbarriärfunktion. 

Man har sett att balansen mellan östrogen och progesteron är viktig för att inte minska på kollagen i huden. När du har låga nivåer av östrogen (vanligt att du då även har ännu lägre nivåer av progesteron) kan det skapa ohälsosamma inflammatoriska svar på cellnivå, som kan försämra friska kollagenceller. 

Dessa könshormoner spelar flera viktiga roller i kroppen och för huden. När du kommer in i klimakteriet kan du uppleva en minskning av kollagen med 30 procent. Det är i jämförelse med den stadiga minskningen av kollagen på 1 procent per år som vi vanligtvis ser.

Hur kan du förebygga och stötta huden på bästa sätt under klimakteriet?

1. Motion
Utför en rörelse i minst 30 minuter varje dag och gör något som du tycker är roligt. Det ökar cirkulationen till huden och ger huden mer näring. 

2. Tillsätt rätt näring
Se över vilken näringsstatus i kroppen. Se till att få i dig mat och tillskott extra berikade med A, B, C, E, D och K-vitamin samt kisel, selen, glutation och Q10. Som kan vara extra viktiga just vid klimakteriet.

Minska också på den mat som skapar till mer inflammation i kroppen, som vete, socker och mjölkpulver samt hårt uppstekt mat. Öka upp med grönsaker med så mycket olika färger som möjligt på tallriken.

Jag kan varmt rekommendera att boka upp dig på en hälsoanalys för att se exakt vilken näring du behöver.

3. Få i dig bra fettsyror
Bra fettsyror behövs för en bra hormonbalans. Fettsyror som omega 3, 7 och 9 mfl. är extra viktiga. Du finner dessa bland annat i olivolja, kokosolja, havtornsolja, MCT olja samt i alger. 

4. Tillsätt kollagen
Kollagentillskott innehåller hydrolyserade kollagenpeptider som kan absorberas av kroppen. När de har absorberats transporteras de till hudens fibroblaster, eller den del av cellen som faktiskt skapar mer kollagen och elastin. Dessa peptider stöder och uppmuntrar friska fibroblaster,  vilket leder till förbättrad naturlig kollagenproduktion. 

5. Rätt hudvårdsprodukter
Att hitta rätt hudvårdsprodukter för din hud är också en viktig del i din hudvårdsrutin och för att minska på hudens åldrande.
Jag rekommenderar ekologiska och syntetfria produkter för bästa hållbara effekt. 

Kram
Johanna – Din Hälsohero! 

Johanna Bjurström