IMG_1468

Nu har jag varit i Järvsö i 3 dagar för att åka downhill. Det är så fantastiskt kul och jag bara älskar det!

Dock har jag började jag med tre vurpor och en där jag slog i mig rejält i huvudet (trots hjälm) och på sidan av kroppen vid höften. Lite köttsår får man räkna med men bestämde mig ändå för att åka in till Järvsö vårdcentral för att kolla så jag inte fått någon blödning i hjärnan då det gjorde väldigt ont i huvudet efter jag vurpade sista gången.

IMG_1452

Det hör dock inte till vanligheterna att jag brukar besöka en vårdcentral, så klev in lite förvirrat och tänkte att jag kollar hur de andra gör. Det var bara jag där. Jag blev väldigt förvånad, då jag satt en gång på akuten på Söder sjukhuset i Stockholm och fick vänta hela eftermiddagen till morgonen.
När jag kommer in ser jag att här heter det Hälsocentralen och inte Vårdcentralen, bara det gjorde mig glad. När jag sitter ner och väntar på doktorn, efter att jag betalat i kassan så läser jag på de olika lapparna som sitter uppe i väntrummet.
-“Har du gjort ett livsstilstest för att se om dina levnadsvanor är sunda?”
-“Vi skriver ut friskvård på recept”.
Jag har hamnat helt rätt och kände mig för ögonblicket väldigt trygg, då de verkar tänka som mig. 🙂

Doktorn ropar upp mitt namn och jag tittar lite förvånat då det bara är jag som sitter och väntar. Följer med honom och han börjar med att fråga mig saker vad som hänt. Jag berättar att jag fallit av cykeln tre gånger och den andra gången tuppade jag av lite grann och den sista slog jag i huvudet och höften illa. Han frågade mig även vad jag hade gjort med mitt högra knä, då han såg att jag opererat det. Jag sa att jag har spelat fotboll och opererat det 8 gånger.

Han tittade på mig och så frågade han mig vad är det som driver mig till detta vansinne?
-Haha ja du, gillar spänning och utmaning sa jag.

FullSizeRender kopia 2Det bästa med Hälsocentralen var atthan verkligen undersökte mig grundligt och han verkligen lyssnade på mig. Jag har läst statistik på hur lång tid det tar för en läkare att avbryta sin patient, efter det att hen frågat vad patienten söker för. Det tar 17 sekunder. Det gällde inte denna doktorn som lyssnade och lyssnade och undersökte mig noga. Jag kände mig verkligen omhändertagen.

IMG_1492

Han frågade mig vidare om jag hade ont och jag sa att visst känns det lite. Han sa att jag helst skulle undvika värktabletter då detta kan försvåra läkningen. Halleluja, äntligen en läkare som styrker det jag alltid sagt! 🙂

Blev omplåstrad av mitt sår och har antagligen en spricka i ett revben samt lätt hjärnskakning. Jag sa att jag kommer definitivt komma tillbaks till dom! Vilket han sa att han inte hoppades på. 😉

Jag är mycket nöjd över mitt besök i går hos Hälsocentralen och har nu haft en vilodag. I morgon kommer jag ge mig ut i backen igen!

FullSizeRender kopia

Ni ser själva vad underbart det är här i Järvsö! Kan rekommendera alla att komma hit!

Kram
Johanna

Livet som Johanna