Hållbart födelsedagsfirande, här kommer mina tips!
Alltså snart fyller den här damen år! Och givetvis så ska det firas i en grön anda. Jag älskar att hålla kalas, tycker förberedelser är så otroligt roligt. I flera år har jag faktiskt haft kakkalas där jag har bakat massor med gott och haft buffé för mina gäster. Numer så är det hållbart som är i fokus OCH jag tänkte faktiskt tipsa er om hur jag själv gör för att få till det.

Här kommer mina tips på hållbart födelsedagskalas!

  • När det kommer till snacks så beställer jag ifrån matsmart.se eftersom det är en hemsida där de räddar mat! Det finns olika kategorier, allt från ekologiskt till godis & dryck.
  • Om jag vill ha kakor, bröd eller annat färskt så brukar jag kika i karma appen för att se vad de har för dagen. Detta är dock något man får göra samma dag eller eventuellt kvällen innan (beroende på vad du vill ha). Men ibland har Gateau sina tårtor till utförsäljning istället för att slänga de.
  • Dekorationer försöker jag använda mig av befintligt porslin och leker gärna runt med maten/snacksen jag ska ha. Även naturen har en hel del vackert att erbjuda som gör dekorationen lite festligare. Sen har jag en låda med nyårspynt som även det passar till födelsedagsfirande (cirkulärt hörni).
  • Dryck så är det återigen matsmart.se som står för en hel del. Annars blir det ekologiska drycker i butik (tänker alkohol).
  • När det kommer till presenter så brukar mina vänner ha koll på att att jag inte vill ha prylar. Utan det som är absolut bäst är välgörenhet, dryck, mat, upplevelser eller kanske en ny växt. Alltså inga engångsgrejer eller onödiga saker (helst vill jag att de stöttar gröna företag).
  • Kör lekar för att hålla igång kalaset! Det behöver inte vara så avancerat eller så kan det vara blandat. Ett exempel på en lek är och ta en flaska, sätt en pingisboll på munstycket och blås sen ner den i ett glas. Först till 3 vinner! Kör en musikquiz med gästerna, alltid uppskattat särskilt om det är nostalgiska låtar! Skriv uppdragslappar till gästerna som de måste leva upp till under hela kvällen. Be gästerna skriva ner sitt galnaste minne med dig och läs sen upp lapparna på själva festen.

Ett hett tips är att gå in på Pinterest. Där finns MÄNGDER med inspiration!
Har du fler idéer? Släng gärna in en kommentar 😍

Hållbart födelsedagsfirande, här kommer mina tips
Rawfood kakorna från Ginger Hälsobar i Helsingborg får symbolisera mitt födelsedagsinlägg!

HållbartJennie Sjölin