Hej 

Hoppas att du mår bra! 

Jag har precis varit ute och sprungit med solen i ansiktet. Varje morgon mellan 05-09 ser jag till att ha min egna tid. Där jag yogar, tränar, mediterar och skriver m.m. Jag lyssnar vad kroppen vill och jag ger det den behöver.

Kroppen talar om för mig hur jag mår. Är jag orolig sätter det sig som nackont eller att mina axlar blir tyngre. Har jag problem med någon relation, ja då spökar min höft. Händer det något trauma så får jag hugg i ryggen.

Visst är det häftigt att kroppen pratar med oss? Det samma gäller för huden! Jag har skrivit om det i min bok Happy Skin, hur huden pratar till oss och vad det kan vara för obalans inuti kroppen. Du kan själv lära dig att tyda vad kroppen behöver genom den karta som finns med i min bok. 

Ansiktsdiagnostik är ett av de diagnostik verktyg vi använder oss av på utbildningarna till Hälso och livsstilsterapeut och Advanced Skin Therapist hos Holistic Health Academy. Vill du veta mer om utbildningarna kan du höra mig berätta mer här!

Idag tänkte jag dela med mig av olika härliga och effektiva sätt du kan ta hand om dina torra sommar fötter!

Huskurer som gör dina fötter som nya! 

Nu är det snart höst och då brukar jag varva lite olika kurer som ger en kick till mina fötter. Extra bra tips kommer här för dig som har problem med fötterna. 

1. Klassiskt fotbad
Ta en näve havsalt i en badbalja med varmt vatten. Efter badet kan du smörja med avokado olja. För extra återfuktning kan du ta på dig ett par sockor efter att du smörjt in dem. 

2. Fotbad vid svullna fötter
Ta 80-100 gr torkad kamomillblomma som du kokar upp med 2,5 dl vatten (går även bra med tinktur av kamomill och då tar du några droppar direkt i ett varmt fotbad). Lägg det uppkokade vattnet med kamomill i ett varm fotbad (bränn dig inte) och njut! 

3. Fotbad vid ömma fötter
Ta en näve havssalt, 1 msk vinäger och 2 tsk bikarbonat och lägg ner i ett varmt fotbad. 

4. Fotbad vid fotsvamp
Har du fotsvamp kan jag rekommendera att lägga i en kork med äppelcidervinäger i ett varmt fotbad.  

5. Bra mot nagelsvamp
Efter ett fotbad kan du pressa vitlök så saften droppar mellan tån och nageln. Upprepa och gör det igen i flera omgångar, då det kan ta ett tag att bli av med det. 

6.  Mjuka upp hårda hälar
För att mjuka upp hårda hälar och hård hud på fötterna, kan du använda dig av citronhalvor som du gnider in på hälarna. Du kan även använda dig av dessa på armbågarna. 

Ha en fortsatt fin dag!

Kram

Johanna – Din Hälsohero!

Holistic Health AcademyJohanna BjurströmLivet som Johanna