Mina hälsoproblem är lipödem, problem med lymfsystemet, åderbråck, sköldkörtelförstoring, överaktiv blåsa, migrän vid menstruation, ryggont, känslig mage/IBS och andra symtom som yttrar sig i huden bland annat. Så lite att bita i minst sagt.

Anna Baard-Blixt är diplomerad kost- och näringsterapeut samt massör i grunden. Dock är hennes utbildning inte slut där då hon fortsätter att utbilda sig löpande inom DNA- och blodanalyser, optimumträning, glutenterapi och biomagnetism.

Utförlig hälsoanalys

Inför första gången jag skulle till Anna fick jag svara på en väldigt utförlig hälsoenkät. Jag fick uppge vad jag åt under några dagar och svara på frågor om sömn, stress, livsstil med mera. Väl på besök tog hon också bland annat blodprov, urinprov och syremätning. Som väntat var det mycket som var i obalans. Bland annat var det tydligt att jag har candida. Så just detta inlägg kommer att handla mer om det. I följande inlägg kommer jag att berätta mer om pågående behandling hos Anna.

Anna satte mig på en omfattande plan för att få ordning på kroppen. Jag ska skippa gluten, socker och mjölk. Varje dag ska jag djupandas, torrborsta mig på morgonen och ta ett gäng olika kosttillskott för att stötta immunförsvaret, styra upp kroppen och ta död på svampen.

Sockerberoende och taskig mage

Jag har varit sockerberoende i många år. Jag vet hur man äter nyttigt och sköter sin kropp. Men det där hemska sockersuget har hela tiden fångat mig i sitt grepp. Nu vet jag varför. Candidan vill ha mat. Ju mer jag läser på om candida, ju mer inser jag också att många av symtomen jag har beror på den. Min uppblåsa mage som gör att jag ser gravid ut, huvudvärken som kommer vid menstruation (det blir för mycket att hantera för kroppen), klåda, men framförallt fötterna. Mina fötter har de senaste kanske tio åren varit hemska. Inget har hjälpt, fotkrämer och filande har varit helt i onödan. De har varit ständigt flagnande, spruckna, torra och inte luktat hallon direkt. Jag har skämts över att visa fötterna och inte gillat sommarsandaler.

Behandling mot just svampen var att ta bort socker och att ta tillskott av vitlökskapslar, samt att dricka te på Pau D’arco (bark ifrån Lapachoträdet). Jag påbörjade min plan i mitten av maj och var superstrikt de första månaderna. Jag blev väldigt förvånad när jag i somras insåg att mina fötter äntligen började se normala ut. Sakta men säkert blev de släta igen och stanken försvann! Jag ville för första gången på många år äntligen ha på mig sandaler och kunde gå barfota bland andra människor. Jag fick verkligen hopp och insåg att man verkligen kan läka sin kropp.

Bakslaget

Jag kan som sagt vara väldigt målmedveten och “duktig” i perioder och få bra effekt. Men, sockerberoendet lyckas alltid ta över och jag ballar ur efter ett tag. Jag lever ett extremt aktivt liv med att driva ett företag, rodda en familj på sex personer och en hund, samt att renovera ett hus som håller på att förfalla. Så att samtidigt orka med hundra procent stenhård kost- och livsstilsförändring, är verkligen inte det lättaste. Viljan är där, men orken tar slut. Så, jag åkte dit igen efter några månader. Dessutom har jag fått förklarat sockerberoendet ännu mer när jag lyssnade på webbinaret om sockerberoende den 12/10, med Ewa Meurk, Bitten Jonsson och Babben Larsson. Så nu förstår jag verkligen hur det tar över ens hjärna och kropp.

Nu sitter jag här med svullen mage och fula fötter igen. Men, jag försöker hitta ett mer hållbart förhållningssätt till socker och jag arbetar på att verkligen hitta en ny, långvarig livsstil där jag ska balansera kroppen för gott. Jag fortsätter dricka Pau d’arco och jag håller nere sockerintaget så mycket jag kan, men utan totala förbud (för det är då jag ballar ur).

Jag fortsätter också min behandling hos Anna, då jag ser de positiva effekterna av hennes enorma kunskaper. Stay tuned…

Med värme,
Ninnie

Candida