Hej! 

Hoppas att allt är bra med dig! 

Jag har varit på Västkusten i några dagar och jag haft det så underbart! Jag har sovit på en båt och vaggat mig till söms till vågorna. 

På morgonen har jag tagit mig ut för en löprunda och avslutat med meditation på klipporna. Sverige är magiskt fint! 

Även fast jag reser har jag alltid med mig samma runtiner. Då jag lever som digital nomad så ser jag till att jag kan göra min träning vart jag än befinner mig någonstans. 

Denna vecka tänkte jag dela med mig av 3 enkla steg hur du håller kommer igång med din träning. 

Du har väl inte missat att min bok Happy Skin nu äntligen har släpts? Du hittar den HÄR!

Kom i form med 3 enkla steg!

För att hitta den träningsform som passar dig så är det viktigt att ställa dig själv 3 frågor. Genom att svara på dessa frågor kommer du lyckas med din träning och framförallt är nyckeln att hitta en kontinuitet och göra det i små steg tills det blir en vana, sedan kommer resultatet på köpet! 

1. Vilken typ av motion och aktivitet tycker du om?
Om du inte gillar det du skall göra, kommer du inte hålla fast vid det! Risken är stor att du då kommer att misslyckas. Börja med övningar du tycker om och försök sedan integrera nya saker när du går vidare.
Det som gör mig glad är vatten, skogen och min brygga, där jag får belöning genom att meditera efter att jag sprungit. På bryggan utför jag övningar som jag mår bra av och gör att min rumpa blir lite tajtare och magen mår bra! 🙂 Använd gärna dig av naturen nu på sommaren. Du kan även passa på att träna när du röjer i trädgården eller varför inte ta en simtur? Det finns massor med enkla sätt du kan träna på, fast du inte tänker på det. Älskar du din rörelse är chansen större att du fortsätter med det.

Vad tycker du om för träning? 

2. Hur får du in träningen som en rutin?
För att få in träningen som en vana, behöver du träna varje dag under 28 dagar. Det var så jag började! Jag började springa en kortare runda varje morgon och när den rundan satt, utmanade jag mig själv med att springa lite längre för varje dag. Nu skulle jag sakna om jag inte får springa varje morgon. 
Det kan vara en utmaning att hitta en tid att kunna träna på när vardagen är i full gång med jobb och familjelivet. För mig passar det bäst att ta en runda kl 6.00 varje morgon. Det bästa du kan göra är att röra på dig minst 30 minuter varje dag. Skriv in det i almanackan när du skall göra det. Det gör det lättare och betrakta de lika viktigt som att det skulle vara möte med någon annan. Eller gör ett kortare pass framför Youtube när barnen gått och lagt sig! Ju färre hinder det finns, desto mer framgång kommer du att ha när du börjar och fortsätter med din träningsrutin. Skaffa dig gärna en träningskompis, som gör att ni kan hejja på varandra. 

När skall du träna under veckan? 

3. Vilken träning har du närmast dig?
Enkelhet och det som finns närmast är oftast det bästa! Du behöver inte värsta utrustningen eller komplexa träningsrörelser för att få en bra träning. Faktum är att du inte behöver någon utrustning alls. Till exempel kan squats, plankan, push-ups, sidosparkar och rask promenad leverera en utmanande träning. Det som är nyckeln är konsekvensen och ett bra tålamod, så du gör övningarna kontinuerligt. Är det enklare att hoppa på cykeln än att ta bilen till jobbet? Finns det ett utegym där du bor? Finns det skog att promenera i nära dig?

Vart hittar du den närmaste träningen?

Om din träningsplan är givande, enkel och passar in i ditt liv, kommer du att hålla fast vid den. Jag brukar säga till mina elever att små steg blir stora steg och en kombination med hälsosam näring och tätt träning når man sina mål! 

Du har väl inte missat Introduktionsutbildningen, där du går igenom mina 10 nycklar under 10 veckor och får en ny hälsa! Du får massa kunskap och matschema samt träningsövningar som är lätta att göra hemma eller där du befinner dig!

Kram 
Johanna – Din Hälsohero 

HälsaJohanna BjurströmLivet som JohannaTräning