(31/3-09) Snart april och jag hoppas det är lite vårkänslor på gång i Sverige efter denna sega, snörika och kalla senvinter. Jag rymde från den för över en månad sen, för jag har äntligen insett att jag inte behöver sitta med ett stort hem i Stockholm när jag kan jobba var som helst. Så jag har sålt mitt vackra hem, magasinerat allt och gett mig ut på en resa – och det är så fantastiskt härligt!

Nu har jag varit hemlös i 3,5 månad och det är bättre än jag anade. Har en resväska och två bags och jag tycker det är för mycket – använder bara hälften. Det ger perspektiv på vilket konstruerat överflöd vi lever i… Inte heller behöver jag fundera på att skaffa något för det kan jag inte dra runt på. Ahh, sinnesro och massor av tid över då!

Efter att ha jobbat hårt i tio år med nio publicerade böcker slår jag ner på takten. Med jämna mellanrum är jag i Sverige och föreläser, snart på Kulturhuset 19 april och med workshopen i Stockholm den 26 april. Jag släpper fler hälsoprodukter, skrivna och att lyssna på, att inspireras av. Berättar mer när det närmar sig.

När jag började denna hemsida 2001 fanns det ytterst få hemsidor med hälsoinformation, men nu finns det hur många som helst. Därför tänker jag fortfarande ha med info om hälsa o kommentera, men kanske ge mer utrymme för det som händer i livet här och nu. Jag skriver ju böcker om att leva det man tror på, vara sann och finna sin inre styrka – och det är ju för att jag lever det själv. Så roligt att dela mer av detta med dig läsare.

Vad jag märker och upplever så står många inför brytpunkter nu. De behöver göra val i sina liv och förändra saker och personer som inte längre fungerar. Det frestar på förstås, och hoppas jag kan inspirera och ge mod till att göra det som man behöver göra. Vi har ju trots allt bara ett liv (vad vi vet med säkerhet).

På samma sätt som jag satt där med mitt stora vackra hem och insåg att det inte gjorde mig lyckligare utan tvärtom, så behöver man ibland möta sin egen sanning och inse att det som man haft som dröm kanske egentligen inte var det man ville. (oj lång mening!) Det är så lätt att göra vad andra gör, det som förväntas etc. Gör din grej istället, i dag är ju mycket möjligt. Det handlar inte om pengar, för man kan anpassa utgifterna efter tillgången, utan det handlar om att våga. Jag har levt under existensminimum i två perioder och vet att det fungerar.

Så jag packade min stora resväska och reste iväg en andra runda med lilla favoriten MacBook Air (var borta en månad över jul också). Först var jag en månad på en liten grön ö långt ut i Stilla Havet där det aldrig blir snö, däremot var det otroligt blåsigt o regnade mycket. Men att anmärka på det när det är runt 20-25 grader hela tiden är som att klaga på att det inte är grädde på prinsesstårtan! “Min” fotograf Paulina Westerlind kom dit med man och barn och vi fotade till nästa bok. Så lite jobb varvat med upplevelser.

Jag älskar värme och sol, så är det bara. Inte att sola men att vistas i varmt klimat för allt är lättare, ljusare och gladare. Det är ju många som tycker det förstås. Den senaste veckan har jag varit i öknen i södra Kalifornien och det är helt fantastiskt för att öknen blommar! Miljoner små blommor, fjärilar som fladdrar och zillioner bin som pollinerar för glatta livet!

Under ett par vårveckor är det som en surrealistisk upplevelse, en skönhetsupplevelse av stora mått som jag önskar alla att få uppleva. Det är lika fantastisk för mig nu som när jag upplevde det första gången 1991. Det gör mig lycklig!
Allt gott,
Sanna

Dr Sanna Ehdins bloggSanna ord 2009