Hej!

Tack till alla som var och såg på min föreläsning på Green Beauty Day förra lördagen och alla ni som kom förbi på Sthlm Beauty Week! På mitt Instagram konto kan du se bilder från helgen!

Så kul att få träffa många av er och verkligen kul att min bok Happy Skin är så populär och att  utbildningarna som vi har är så efterfrågade! 

Är du intresserad av att veta mer om utbidningarna till Hälso och livsstilsterapeut eller Advanced Skin Therapist, kan jag varmt rekommendera att boka upp ett upptäckarsamtal med någon i mitt team. 

I dag tar jag upp om hur du ökar chansen att få tillbaks håret. 

Så kan du få tillbaks håret igen!

Många har tyvärr märkt av efter att de haft Covid, att de tappat mer hår. Det kan bero på att cirkulationen har blivit nedsatt tillsammans med ett nedsatt immunförsvar. 

Stress i dess olika former är något som kan orsaka till mer håravfall och det är viktigt att hitta verktyg till avslappning och lugn och ro. När vi stressar ökar utsöndringen av stresshormoner i från binjurarna, vilket i sin tur kan sätta könshormonerna ur balans. 

Något som kan orsaka hårbortfall är hormonet DHT, som är härrörande från testosteron. Det kan orsaka inflammatoriska skador på cirkulationssystemet, vilket minskar på näringsämnen till hårsäckarna. Hårsäckarna får nämligen sin näring via blodet och stryps tillförseln, så kan håret lossna.

Det kan finnas många skäl till varför man tappar hår. I många fall handlar det om att ändra vanor, som att ta det mer lugnt, äta mer näring och motionera mer. 

1. Avslappning
Utöva meditation och avslappning dagligen. Hitta verktyg för att minska på eventuell stress. Djupandas och ha egentid där du kan hämta kraft och energi. 

2. Motion och rörelse
Motion är viktigt och att röra på sig minst 30 minuter varje dag. Det ökar upp cirkulationen och ger mer näring både till huden och håret. Hitta någon rörelse du tycker är kul. 

3. Ät tillräckligt med proteiner
Proteiner är uppbyggande och stärkande och främjar till ny blodkärlstillväxt. Du hittar bl.a. bra fullvärdiga proteiner i quinoa, hampa, bovete samt chia.

4. Massera hårbotten
Massera hårbotten när du tvättar håret och avsluta med kallt vatten över huvud och nacke, som ökar upp till en mer cirkulation. Undvik att borsta håret efter att du tvättat det och låt det lufttorka. Kamma ut håret lite lätt med fingrarna om du måste, eller kamma håret framåt mot ansiktet för att undvika mer dragkraft mot hårfolikarna. Du kan även massera hårbotten med eterisk rosmarinolja som också ökar cirkulationen, men blanda ut den i en bärarolja innan du smörjer med den (exempelvis mandelolja). Skaffa dig en svinborste, det ökar cirkulationen och näringen till hårsäckarna och massera hårbotten med den en gång om dagen. 

5. Ekologiska närande hårprodukter 
Använd endast ekologiska och naturliga hårprodukter och använd inte produkter som täpper igen hårbotten. Bra produkter har Brun Products, Dr Sannas och Rosenserien. 

6. Tillsätt extra näring
Näring som är extra bra att tillföra vid håravfall är omega 3, A och C-vitamin, biotin, kisel, MSM, magnesium, järn, zink och även homeopatiska läkemedlet Arnica montana D30, som kan öka upp cirkulationen till hårsäckarna. Ta bort mat som bildar till mer inflammation, som allt det vita (socker, mjöl, mjölk och hårt uppstekt mat). Och öka upp med grönsaker och bra fetter som avokado, kokosolja, hampaolja och olivolja.

För att veta exakt vilka näringsämnen som du behöver kan jag varmt rekommendera att söka upp en Hälso och livsstilsterapeut eller en Advanced Skin Therapist som jag har utbildat.
Du hittar en nära dig här!

Kram
Johanna – Din hälsohero

Johanna BjurströmNaturlig hud- och hårvård