Skapa en medveten och mindre konsumtionsinriktad jul

Tips på julklappar: Här kommer 5 tips på mysiga ekohotell i Sverige

Fokusera på att minska julstressen genom att betona vikten av att vara närvarande och skapa meningsfulla stunder istället för att överkonsumera. Här kommer 7 tips för att göra julen mer avkopplande och hållbar.

 1. Planera i Förväg:
  • Gör en lista över saker du behöver göra och köpa, och försök att göra så mycket som möjligt i förväg. Detta minskar stressen och ger dig tid att njuta av de mer meningsfulla stunderna.
 2. Sätt Rimliga Förväntningar:
  • Var realistisk med vad du kan uppnå och försök att sätta rimliga förväntningar för julen. Det är inte nödvändigt att skapa det perfekta julfirandet.
 3. Gör Det Till En Gemensam Upplevelse:
  • Istället för att försöka göra allt själv, involvera familj och vänner i planeringen och förberedelserna. Det kan bli en gemensam och glädjefylld upplevelse.
 4. Prioritera Mening och Gemenskap:
  • Fokusera på de aspekter av julen som verkligen betyder något för dig, som att spendera tid med nära och kära eller delta i meningsfulla aktiviteter. Undvik att överfokusera på materiella aspekter.
 5. Minimera Konsumtionen:
  • Undvik överdriven konsumtion genom att begränsa antalet julklappar eller överväga att ge upplevelser istället för fysiska saker. Kanske kan ni göra gemensamma aktiviteter istället för att byta dyra gåvor.
 6. Skapa Traditioner som Skapar Glädje:
  • Fokusera på att skapa enkla och meningsfulla traditioner som ger glädje. Det kan vara allt från att baka tillsammans, titta på en speciell film varje år eller gå på en julmarknad.
 7. Var Närvarande:
  • Ge dig själv tillstånd att vara närvarande i stunden istället för att stressa över framtiden. Oavsett vad du gör, försök att njuta av ögonblicket.

Framförallt glöm inte att njuta!
Det är en fantastisk årstid och försök att se den med glädje och inte stress.

Kika gärna in på mina andra kanaler!

Jennie JulJennie Sjölin