(10/4-09) Fastän jag skriver om det och använder det blir jag ibland förvånad över tankens kraft. Upplevde det i morse när jag gick för att flytta bilen närmare hotellet i Santa Monica, Ca där jag är nu. Det fanns inga ledig platser men jag gick en promenad längs havet och tänkte att det finns väl sen.

Stannade o luktade på rosorna i en liten rospark och till min förvåning luktade ett par stycken helt underbart. Men ingen annan stannar o luktar på rosor… vad trist. Kanske för att de vant sig vid att de inte luktar numera, eller för att rosor är något man ser på men inte upplever.

Så tog jag då bilen och körde ett par kvarter till hotellet, det var fullt hela vägen på alla platser så jag började tänka att oj, det här blir kanske svårt. Och mycket riktigt fanns det ingen plats någonstans. Körde runt i kvarteren ett tag men helt hopplöst! Så då skyndade jag tillbaks till min gamla plats, men den var förstås tagen. Suck!

Men då tänkte jag att meningen var ju att jag skulle flytta bilen till gatan utanför hotellet – och då måste jag ju tro på att det finns plats. Och mycket riktigt, när jag kom dit igen så lämnade precis två (2) bilar så det fanns plats… Hm, det gäller att tro på det för att det ska ske!

Ha en bra långfredag! Själv är jag på väg t Santa Barbara för att fira helgen med vänner. Men det verkar minsann bli varmare väder i Sverige än här (där det ska regna bl a).

ps. Pratade precis med svenska Birgitta som arbetar på hotellet och jag kan verkligen varmt rekommendera detta hotel om man är på besök i Santa Monica (Los Angeles). Det heter The Embassy Hotel apt, är tyst och fräscht och jag har bott med fint kök också. Hade bananträd utanför sovrumsfönstret med en bananblomma hängades så vackert. Man kan få bra deals nu för det är tufft för hotellmarknaden.

www.embassyhotelapts.com/

Dr Sanna Ehdins bloggSanna ord 2009