Fick en läsarfråga Från Linnea: Jag undrar var du får din inspiration ifrån? Vilka människor blir du inspirerad av? Vad läser du själv? Du leverera så mycket klokskap och livslust, jag vill också uppleva det! Tack för din fina blogg!

Tack Linnea – vilken bra fråga. Jag blir inspirerad av människor över huvudtaget och söker mig till de som är positiva och bidrar på något vis. Som har energi. Jag är en väldigt nyfiken människa som vill se, lära mig och uppleva. Känner mig som ett kärl som tar in o registrerar och sen förmedlar det som känns väsentligt!

Älskar att fota som du märker!

Har målat hela livet men de senare åren har skrivande tagit all kreativitet, men nu fotar jag som skapande. Att skapa ger mig så mycket glädje, samma med att leka med barn och hundar. Jag har nog mycket livsglädje själv och på senare år har jag blivit mer mån om att både skydda den och även låta den flöda över till de som jag vill ge till. Här i bloggen flödar jag på haha!

Jag har jobbat mkt med mig själv för att göra av med gammalt bagage och negativ programmering så jag kan vara här och nu. Vid 30 års ålder när jag hoppade av forskningen hade jag inte en aning om vad som gjorde mig lycklig eller glad, men sen har jag tagit reda på det!

Så ta reda på vad som ger dig och ditt liv tillfredsställelse och glädje – och gör det.

Då blir du mer närvarande, och växer som människan. Då attraherar du även in människor i ditt liv som stämmer med dig. Ju mer du lär känna dig själv, desto mer ökar dina chanser för ett lyckligt liv.

Det kan ske på olika sätt. Du kan få inspiration och ledning genom att läsa böcker och gå i samtal hos en terapeut, en livscoach eller någon annan erfaren och utbildad person. Det är viktigt att spegla sig i andra för att kunna växa, och sök tills du finner någon som känns rätt för dig, som du känner förtroende för.

Det är ofta bra att närma sig personer som man känner att man vill bli mer lik, för då växer man snabbare genom spegling.

Reflektera mera…

Att ha tid för reflektion är en viktig ingrediens för att nå inre tillväxt och större tillfredsställelse. Reflektera innebär att du funderar över det som händer och vilken betydelse det har. Det är som att sätta sig vid sidan av sig själv och observera vad som händer och lägga märke till känslorna.

  1. Foto o text Sara Papp 

För att kunna få insikter behöver man ha ett själv, för att reflektera behöver man kunna distansera sig från sig själv.

Jag skriver mycket hela tiden, och har gjort hela livet. Det är suveränt bra att samla dina tankar och drömmar i en dagbok. Att skriva ner det som uppfyller dig kan bli som att upprätta en direktlinje till ditt inre, och det underlättar och snabbar på din egen utveckling.

Fånga din känsla i stunden – stanna upp och känn, ta in med alla dina sju sinnen och skriv gärna ner tankar direkt när de kommer!

.

Dr Sanna Ehdins bloggMening, kärlek & glädje