Anna och Therese berättar om att idén till företaget växte fram när de såg hur mycket deras barn använde trådlös teknik både i förskola, skola och i hemmet och att de då tog fram de produkter de själva ville ha då de saknades på den svenska marknaden. De funderade på hur den trådlösa tekniken påverkar vår hälsa på sikt, men också hur det påverkar vår möjlighet till avkoppling i det ständiga bruset.

Strålning ger troligen sämre hälsa

De arbetar båda två med hälsa och friskvård och har ett stort intresse för att optimera hälsan. Många tar hand om sig genom att äta hälsosamt, träna, meditera och prioritera sömnen. Att minska på strålningen i vardagen ser de som ytterligare en hälsofrämjande åtgärd. 

Idag utsätts de flesta av oss för väldigt mycket stress och strålningen orsakar också en ökning av stress för kroppen. Följden av det blir att vi ständigt befinner oss i det så kallade sympatiska tillståndet, vilket kan beskrivas som att vi ständigt är redo att försvara oss mot fara. Den konstanta stressen gör att vi kan få brist på viktiga vitaminer och mineraler som till exempel magnesium och antioxidanter, säger Anna Bastling.

Vill förmedla ”smart mobilanvändning” 

Anna och Therese vill också förmedla budskapet ”smart mobilanvändning”. Till exempel att inte förvara mobilen nära kroppen, att ha mobilen på flygplansläge på natten då det extra viktigt att få tid och möjlighet till återhämtning, eftersom det är då kroppen reparerar och läker sig själv. Samt att själv välja att “stänga av” telefonen under dagen när det är möjligt, bara för att vara i nuet en stund. 

Miljövänliga produkter

Hos Happiears kan du hitta produkter som gör att du kan fortsätta att använda den trådlösa tekniken, men på ett smartare och tryggare sätt. De månar om både hälsa och miljön och använder sig av återanvändningsbara förpackningar till hörlurarna samt undviker plast och skrymmande förpackningar. Hälsa och miljömedvetenhet är viktigt och genomsyrar hela företaget.

Vi bryr oss om våra barn, våra familjer, våra vänner och våra kunder. Vi bryr oss om vår miljö. Ingen vet vad strålningen gör med oss i morgon, om ett år, om tjugo år eller om hundra år, avslutar Therese Norman.

Hur de olika produkterna fungerar

De olika produkterna från Happiears erbjuder skydd på lite olika sätt.

  • Hörlurarna har en så kallad luftrörsteknik, som gör att strålningen inte kan ledas vidare från telefonen upp till örat, medan “surf-filten” reflekterar bort mikrovågsstrålningen från kroppen tack vare undersidans unika silvermaterial.
  • Filten är enkel och mysig att ha i knät när man använder till exempel surfplattan eller mobilen och passar perfekt för barn och gravida som är extra känsliga. Våra mössor är gjorda i samma reflekterande material som filten.
  • Den senaste produkten i sortimentet är mobilpåsen. När du stoppar mobilen i påsen och försluter den slipper du bli störd och du minskar på strålningen till kroppen. Vill du fortfarande bli nådd kan du låta påsen vara öppen och fortfarande minska på strålningen. På det här sättet får du möjlighet att ta en paus från det ständiga bruset.