Mats Nilsson är vd på Svensk Egenvård – en branschorganisation som samlar leverantörer av natur- och växtbaserade läkemedel, kosttillskott, sportnutrition, viktminskningsprodukter, kosttillskottsliknande medicinteknik och hälsosamma livsmedel på den svenska marknaden.

Svensk Egenvårds Näringswiki är en resurs för information om kost och kosttillskott. Det behövs enligt Mats Nilsson, för att lyfta fram fakta kring näring.

Man kan känna sig 100 procent trygg med den information som finns i Näringswiki. Alla påståenden för vitaminer och mineraler är hälsopåståenden godkända av den europeiska livssäkerhetsmyndigheten EFSA och EU-kommissionen.

På näringswiki.se kan du söka efter näringsämnen, läsa om vad forskningen fastlagt kring dess effekter och även artiklar med anknytning till kost och kosttillskott.

Läs mer: Peter Hencz: Vi vill göra det lättare att välja säkra kosttillskott

Fått fin respons

Mats understryker att Svensk Egenvård gärna vill ha aktiva konsumenter som lämnar feedback:

Konsumenter får gärna höra av sig med frågor och förslag kring Näringswiki. Vi kommer kontinuerligt fylla på artiklar, främst inom kategorin växter där det finns mycket att skriva om.

Responsen på sidan har varit fin, och besökarna uppskattar den. Flera har hört av sig med önskemål om vilken information de vill ha på sidan. Det är vi glada för.

Läs mer: Sanna Ehdin: Här är mitt friskapotek

Att välja säkra kosttillskott

Som konsument får du många marknadsföringsbudskap och det kan vara svårt att veta hur tillförlitliga löftena i reklamen är. Mats tipsar om att se efter om företaget bakom produkten är medlemmar i Svensk Egenvård.

Våra medlemmar förbinder sig till att göra schysst marknadsföring och att följa våra markadsföringsriktlinjer. Där ingår det att bara använda sig av godkända hälsopåståenden i sin reklam. Är du osäker har du även Näringswiki som en resurs, den fungerar lite som ett facit över vad man får påstå. Men ring oss gärna och ställ frågor, det gillar vi.

Besök: Näringswiki.se

Av Katarina Fornander

näringswikiSäkra kosttillskottSvensk Egenvård