Berätta lite om dig själv, vem är du och vad gör du?

Mitt namn är Samuel Svärd, 26 år och arbetar heltid som breathguide. Jag började min inre resa redan i tonåren då jag reste runt och provade olika praktiker för att komma i kontakt med kropp, känslor och närvaro. Åkte bland annat på flera 10 dagars vipassanaretreats, retreats inom non-duality och till slut breathwork. Breathwork för mig var det snabbaste verktyget att stänga av tankarna och komma i kontakt med kroppen. Människor jag introducerade detta till som inte var insatta i meditation och liknande fick ofta väldigt starka upplevelser. Därför valde jag att utbilda mig till breathguide på Hale år 2020. Sedan dess har jag annordnat ett tiotal retreats och håller regelbunda pass flera gånger i veckan på olika studios i Stockholm.

Vad är aktuellt hos dig just nu?

Nu är störst fokus på att annordna fördjupande retreats. Minst en gång i månaden åker jag runt till olika kursgårdar och annordnar 3-dagars breathworkretreats. 

Läs också: 5 Snabba med Anna Baard Blixt

Varför är det så viktigt att andas rätt?

Andas man rätt klarar man av så mycket mer i tillvaron. Vi kan kontrollera vår stressnivå bara genom hur vi andas. Sedan jag lärde mig andas rätt är jag mycket mindre stressad även om jag har mycket mer att göra nu än tidigare. Jag ser även detta på de som regelbundet kommer på mina klasser och retreats. Det är många som har gått från att vara kroniskt stressade icke närvarande människor till harmoniska, emotionellt mogna och trygga individer! Det gör mig så lycklig och se och det är därför jag aldrig vill sluta jobba med detta! 

Berätta lite mer om dina Breath Work-retreats som du håller under våren. 

Jag kommer hålla retreats på två olika ställen. Ett par på Home Tree i Österbybruk men främst på det nystartade Framgångsgården där jag kommer hålla 1 retreat i Månaden från och med Mars. Det första hade vi 3-5 Mars och den andra upplagan kommer att äga rum 30 Mars – 2 April. Eftersom Framgångsgården är helt nystartat erbjuder vi nästa retreat till självkostnadspris (1990 istället för 3990) detta kommer bara ske en gång så ta chansen! Helgen kommer vara fylld med Breathwork-sessioner, yoga, kallbad, varmbad, kirtansånger, dans och lek! Hitta retreatet på retreatsverige.se och använd koden samuel2000 för att få 2000 kr rabatt.

Läs också: 5 snabba med Peter Wilhelmsson

Vad är ditt bästa hälsotips?

3 breathwork sessioner, 3 kallbad och 3 träningspass i veckan och jag garanterar att du kommer vara minst 10 procent lyckligare, 10 procent mindre stressad och 100 procent mer dig själv!

Av redaktionen

andningandningen och återhämtningIntervjuretreat