Läs vidare nedan för att få veta mer om vad Peter har på gång just nu.

1. Nu när du är en frisk och glad pensionär, varför har du valt att jobba med Ekoappen och ingå i deras team av experter?

De verkar vara ett härligt gäng med en vinnande koncept och vision för framtiden. Jag gillar att de knyter ihop personlig hälsa i ett större perspektiv, kopplad till planetens hälsa och en hållbar livsstil och framtid.

2. Du har ju varit med på två av Ekoappens hälsoretreats redan! Vad har varit dina intryck och erfarenheter av dessa?

Dessa var härliga, och så kul att träffa hälsointresserade människor och umgås med dem, speciellt efter tre år av restriktioner för samlingar. Bra planering, lugn och ro, underbar kombination av vila, kunskap, inspiration, nya vänner, fin miljö och god mat.

Läs också: Ekoappen retreat med tema workation 26-30 juni

Jag har minskat ned på takten och arbetstimmarna men glöden finns kvar

3. Hur har din resa varit från att vara en mycket aktiv affärsman, produktutvecklare, författare, rektor, hälsohemföreståndare och nu ha så mycket mer tid för att njuta av din pension?

Jag körde stenhårt i över 35 år och levde ut min dröm och mina målsättningar. Men nu är jag verkligen en frisk , glad pensionär som har mer tid att utveckla mig själv, ägna tid åt familjen, nya valpen (Yoshi) och samtidigt sprida kunskaper och inspiration som gör människor och samhället friskare. Jag har minskat ned på takten och arbetstimmarna men glöden finns kvar.

4. Varför har du startat en digital plattform med kurser, föredrag och e-böcker? Räcker det inte med att bara njuta av din familj, örtträdgård och pensionstid?

Jag har studerat både vad som håller oss friska, vad som gör och sjuka och hur vi uppnår en optimal hälsa nu i över 50 år. Jag vill fortfarande sprida kunskap och inspiration för människor att hålla sig friskare med hjälp av små kurser och böcker som finns i petershalsportal.se eller på https://powhealthplus.com/halsoportal/.

5. Vad har du för målgrupper som kan förbättra sin kunskap och hälsa genom att ta del av plattformen?

Det är främst terapeuter, samt de som vill ta sin hälsa i sina egna händer och vill ha verktyg för att hålla sig själv och sin familj friskare, samt använda naturliga egenvårdsverktyg, som t. ex örtmedicin och livsstilsmedicin.

Läs också: Peter Wilhelmsson om Ekoappens retreat Lugn & påfylld

6. Hur kan man ta del av din långa erfarenhet och kunskap inom hälsobranschen och komma in på din portal?

Man kan bli medlem i min hälsoportal och få tillgång till flera av mina värdefulla böcker som e-böcker, samt kurser inom örtmedicin, immunresiliens, kognitiv hälsa, hälsoknackningar och bach blomstermedel.

hälsaIntervjuPeter Wilhelmsson