1. Andas in Sommaren med Samuel Svärd

Genom andetagets kraft kan vi utforska fantastiska tillstånd. Samuel Svärd kommer att guida i breathwork sessioner som ger oss kontakt med oss själva på ett fysiskt, mentalt och andligt plan. Samuel är certifierad Breath guide och är en trygg space Holder som har utforskat olika discipliner inom meditation, self inquiry och breathwork. På Hale i Stockholm håller han flera breathworkspass i veckan och han har regelbundna helgretreats. 

Malin BergsLo kommer också att vagga oss in i läkande soundhealing och andra instrument, samt hålla pass i Mediyoga. Utöver detta kommer det finnas tid över för egentid och socialisering.

När: Den 2-4 juni 2023
Var: HomeTree i Österbybruk
Kostnad: 4,380 kr. I priset ingår alla workshops, föreläsningar, sovplats under 3 nätter i delat rum, alla måltider och fri tillgång till allt som huset och naturen erbjuder. 

Läs mer här.

2. Silent retreat – A meditation retreat in noble silence

Det här är ett retreat för dig som vill komma bort från vardagen, släppa både rum och tid och fokusera inåt. Meditationen kommer få dig att uppmärksamma hur lätt det är att bli både distraherad och rastlös, och så småningom få dig att fokusera på andetagen och varandet här och nu. Efter en period av regelbunden träning kommer du att uppleva mindre stress och ångest och en ökad livskvalitet då du kommer att vara mer närvarande. Yogan (yin yoga) och meditationen vänder sig till alla oavsett tidigare erfarenhet.

Rukhsar Hadaf som leder retreatet har sitt hjärta i Ashtanga yoga och Vipassana meditation. Hon har praktiserad detta dagligen i flera år och har en stor passion för olika kulturer och självutveckling.

När: Den 15-18 juni 2023
Var: Framgångsgården i Hävla
Kostnad: 2,990.00 kr. I priset ingår alla måltider, kaffe, the, frukt och smoothies. 3 nätter i delat rum och en goodiebag.

Läs mer här.

Läs också: Ekoappen retreat med Sweden Eco & Tony Irving: 9-11 juni

3. Ekoappen retreat: Familje-yoga-retreat med Irini Dougias Andersson & Camila Petrán Sayago

Det här är ett retreat där hela familjen är välkommen. En helg med fokus på att hitta nya sätt att umgås, leka, kommunicera och bygga tillit. Här får ni konkreta verktyg som kan användas i vardagen för att tillvaron ska bli lugnare, mer harmonisk och glädjefylld.

Det kommer att finnas aktiviteter för barn och vuxna tillsammans, samt vuxna för sig och barn för sig. Det finns utrymme för både fritid och vila i en vacker naturskön miljö med 5 minuter till badplatsen. För barn kommer det att vara barnrytmik och danslektion, acroyoga och circus, lugn sagoyoga, måleri, samt skattjakt. För vuxna erbjuds morgonyoga, kvällsyoga/meditation, partneryoga, frigörande dans, och kommunikationsworkshop. För vuxna och barn tillsammans erbjuds familjeyoga, ecstatic dance för hela familjen, lek-gympa och träning. Alla aktiviteter är frivilliga och det finns pysselhörna, ansiktsmålning och mer stilla aktiviteter tillgängligt om barnet hellre önskar det.

De som håller i retreatet är Irini Dougias Andersson – Danslärare och yogalärare och Camila Petrán Sayago – Acroyogalärare och Circuslärare, Yogalärare. Irini undervisar yoga sedan 5 år tillbaka och kommer att hålla i dans, danslekar, yoga, lek-gympa och frigörande dans. Camila har arbetat med circus och yoga i Argentina och har undervisat i acroyoga för både vuxna och barn. Under retreatet håller hon acroyoga, partneryoga, lek-gympa, samt en kommunikationsworkshop.

När: Den 14-16 juli 2023
Var: Framgångsgården i Hävla
Kostnad: 3,600.00 kr för vuxen och 1, 600 kr för barn. Boka innan den 31/5 så kostar det 3, 300 kr per vuxen och 1,400 kr per barn.

10% rabatt: Är ni fler än 3 personer i en familj och bokar efter den 31/5 kan ni bli medlemmar i Ekoappens medlemsklubb för att få 10% rabatt.

I priset ingår alla måltider, kaffe, the, frukt och smoothies. 2 nätter i delat rum och en goodiebag.

Läs mer här.

4. Ekoappen retreat: Workation – Varva ner arbetstempot inför semestern

Det här dagarna är för dig som vill komma iväg och vila och vara i kontakt med dig själv, samtidigt som du kan arbeta tillsammans med likasinnade och få maten serverad. Du välkomnas till en givande arbetsvecka med fokus på att få till ett mera välmående och balanserat liv. Veckan bjuder på både föreläsningar och workshops under kvällstid för att ge dig de bästa verktygen från välkända profiler inom hälsa. Det ges också möjlighet till coachning och behandling av våra experter, mot en tilläggskostnad till respektive utförare.

Det finns möjlighet till yoga varje morgon innan frukosten. Yogasalen är också öppen tidigare för dig som är morgonpigg och vill praktisera egen träning. Du kan också vandra i naturen, bada, umgås i tystnad eller dela känslor och tankar i trygga samtal. Under dessa dagar får du släppa den traditionella arbetsveckan och fokusera på dig själv.

Föreläsare är:

Malin Wendel: Mental coach, NLP-trainer, beteendevetare och författare.

Ewa Meurk: Brukar benämna sig själv som en hälsoingenjör, vilket innebär att hon kombinerar sin tekniska bakgrund som civilingenjör från KTH med en gedigen utbildning inom näringslära, funktionsmedicin och beroendeproblematik

Adam Kawalec: En tidigare toppchef på IKEA, medgrundare till en av Sveriges modernaste PT-skolor, Livscoach och föreläsare,

Anette Stjernström: Driver Change Makers – The Movement, en ny rörelse som skapar ett varmare, friare och mer kreativt samhälle med en medvetenhet om människans otroliga kraft.

När: Den 26-30 juni 2023
Var: Framgångsgården i Hävla
Kostnad: 6,990.00 kr

I priset ingår alla måltider, kaffe, the, frukt och smoothies. 4 nätter i delat rum och en goodiebag.

Läs mer här.

Läs också: Entreprenörens dröm: Retreat med tema Workation 26-30 juni

5. Shiva’s cave: 6 dagars retreat med Annki Warberg-Landahl och Klas Landahl

Annki Warberg- Landahl och Klas Landahl är både yogalärare och har en bred holistisk kunskap om människans förmåga till självläkning. De har kunskap om yoga, kost, ayurvediska tekniker, och förmedlar verktyg för ett hållbart, livsbejakande och vibrerande liv.

På detta retreat får du ett djupgående program, med yoga, yogisk filosofi, mantrasång till levande musik, andningsövningar och djupavslappning till gongens vibrationer. En del av övningarna kommer att vara förlagda i naturen. Dessa Kundaliniyogaretreater innebär för många en positiv livsförändring med nya insikter som sätter en ny riktning i livet. Yogans kraftfulla tekniker leder ofta till personlig utveckling och transformation.

När: Den 27 juni-2 juli 2023
Var: Shambala Gatherings, Borntorpet, Skinnskatteberg
Retreatkostnad: 4,900.00 kr

Boende och helpension: 4,400 kr i delat rum för två. Glampingtält 4.900kr. 4,100kr i delat rum för tre. Ditt egna tält 3,200 kr.

Läs mer här.

6. Fasta och yogaretreat på Limön

Den här helgen är tanken att du ska få lära dig mer om fasta, yoga och dig själv.

Häng med ut till Limön på helgretreat! Helgen kommer bestå av yogapass, samtal om fasta och yoga, föreläsning om fasta, avslappning, meditation, samtal, självreflektion och föreläsning om hjärnan och vanor. Vi kommer också att praktisera digital fasta så mobilen kommer att få bo i en låda under helgen.

Vi kommer även ha tid till fina samtal, promenader, vedeldad bastu och bad i havet. 

Lärare på retreatet: Marie Maitri och Katarina Hahr Åström

När: Den 7 juli – 9 juli 2023
Var: Limön, en ö utanför Gävle
Kostnad: 2, 650 inkluderar logi i delat rum, kost, yoga, föreläsningar.

Läs mer här.

Av redaktionen

andningEkoappen retreatfastaretreatyoga