Redan under de tuffa åren som elitsatsande ungdom i London fick Ann Wilson lära sig betydelsen av att äta rätt.

Som dansare har du inga sponsorer eller stipendier utan jag jobbade samtidigt som jag dansade. Kosten var ett sätt att underlätta återhämtningen för att orka med träningen.

Även nu håller Ann Wilson högt tempo. Hon kan börja kl 15 på dagen med dansundervisning och som avslutning håller hon två till tre timmar svettiga högintensiva Latin Dance Fitness-pass.

Välbehövlig boost

Ann Wilson som idag är över 50 berättar att hon upplevde stor skillnad från 40 års ålder och framåt när hon undervisade och dansade, exempelvis var hon mer stel i lederna. Hon provade många tillskott för att motverka det innan hon till sist hittade rätt.

När jag provat GLYC Active och Boost i fyra veckor kände jag stor skillnad. Jag återhämtar mig bättre och mina leder är rörligare. Det känns som att de är mer väloljade och jag behöver bara 15 minuter för att komma igång på morgonen inte 45.  

Läs mer: 3 sätt att komma igång med yoga

Dans ger oxytocin

Rörelse och motion är ett av Anns favoritknep för att må bättre.

Även om jag inte känner för det en dag tar jag mig i kragen och gör det. Det känns alltid bättre efteråt.

Hade hon inte haft träningen under 2014 när hon blev utbränd, vet hon inte hur det hade gått.

Antagligen hade det tagit längre tid att komma tillbaka. Med hjälp av att hitta andningen och ta små steg med träningen kom jag ur min utmattning.

Hon tycker också om att hjälpa andra hitta rörelseglädjen.

På en resa med Senioren, PRO:s tidning, med 80 seniorer fick jag förmånen att uppleva deras glädje när de fick till koordinationen och stegen. Dans är musik och fysisk rörelse i harmoni, det ger utsöndring av oxytocin. Ja, dans är en riktig feel good factor.

Läs mer: Magdalena Graaf: Så tar jag hand om sommarhuden

Pepp för att komma igång

Ann Wilson menar att vi ibland är rädda för att komma igång. Vi sätter i onödan upp spärrar för att vi tror att vi inte är tillräckligt bra på den aktivitet vi helst skulle vilja prova.

Jag vill säga till alla att: Testa. Oavsett om det är dans eller golf eller vad som helst. Var inte orolig för att göra bort dig. Det är heller aldrig för sent att komma igång.

Glyc för rörliga leder

Glyc Boost innehåller grönläppad mussla i kombination med bland annat nypon och gurkmeja. Grönläppad mussla har ett naturligt innehåll av glykosaminoglykaner (GAG) – naturligt lättabsorberat glykosamin – som ger bindväven elasticitet och flexibilitet samt ökad styrka åt brosk och skelett. GAG har en understödjande effekt vid skador och nedbrytning av bindväv, brosk, senor och ligament.

Extrakt från den grönläppade musslan har antiinflammatorisk effekt på grund av sitt innehåll av omega-3. Extrakt av hela den grönläppade musslan har visat goda resultat på lindring av symptom och förbättrad funktion vid artros.

Glyc Active är ett veganskt näringstillskott för lederna som bland annat innehåller boswellia, MSM, gurkmeja och C-vitamin. Glyc Active är särskilt anpassad för att förebygga besvär och skador vid träning samt minska inflammationer som uppstår vid träningsvärk. 

Av Katarina Fornander

ann wilsondansmotion