Med ett leende som lyser upp rummet och en glimt i ögat, berättar Madelene Lennartsson om sin passion. Hälsa, mat och personlig utveckling ligger henne varmt om hjärtat. Dessutom har hon blivit en kreatör som funnit sin kallelse. Hon inspirerar andra genom att generöst dela med sig av sin resa och kunskap. Madelene bor i Falköping tillsammans med sin sambo och deras två barn. Hennes bakgrund är både unik och inspirerande, vilket många säkert kan relatera till.

Läs också: Ida Björnsund: “Så finner jag balans och hållbarhet i livet”

Från utmaning till passion

Madelene delar med sig öppenhjärtigt om sin utmanande resa. Vid 18 års ålder fick hon diagnosen Ulcerös kolit, vilket blev en vändpunkt i hennes liv. Efter 13 år fyllda av utmaningar och kontinuerlig medicinering, beslutade hon sig för en radikal förändring. Denna livsstilsförändring förbättrade inte bara hennes hälsa. Den förändrade även hennes syn på livet i grunden. Genom att anamma “Gröna kuren” och periodisk fasta, lyckades Madelene göra det otänkbara. Hon slutade med alla sina mediciner. Vidare omfamnade hon helt nya värderingar kring kost och livsstil.

Det är tydligt att Madelene brinner för att sprida kunskap om en hälsosam livsstil. Genom sitt arbete med Clean Lifestyle vill hon inspirera till en vardag fylld med näring, naturlig mat och färre tillsatser. Men det som verkligen driver henne är önskan att ge föräldrar verktygen de behöver för att skapa en hälsosam grund för sina barn.

Att inspirera människor till att må bättre och visa att det aldrig är för sent att göra förändringar för sitt välmående är mitt uppdrag, delar hon med sig.

Lyssna på kroppen

Madelene betonar vikten av att lyssna på sin kropp och dess signaler, en princip som hon lever efter varje dag. Hon strävar efter att vara medveten om sina tankar, känna tacksamhet och vara snäll mot sig själv. För henne innebär hälsa också att ha roligt och leka med sina barn, att ge sin kropp den näring den behöver genom färgglad och näringsrik mat lagad från grunden.

Läs också: Goda nyttigheter – Linda visar att hälsosamt även är gott

Hållbarhet i fokus

När det kommer till hållbarhet delar Madelene med sig av enkla men effektiva tips. Hon uppmuntrar till att välja ekologiskt, äta mer växtbaserat och att vara medveten om sitt köttintag, med en föredragenhet för vilt och naturbeteskött.

Det handlar om att ta vara på maten och inte köpa saker i onödan. Detta är råd som inte bara gynnar individens hälsa utan också vår planets välmående, säger hon.

Madelene framtidstankar

År 2024 utlovar mycket spänning och utveckling för Madelene. Hon och hennes syster Caroline har nyligen lanserat en podd, “Mellan Världar”, där de utforskar allt från holistiskt välmående till personlig utveckling. Dessutom arbetar Madelene på nya onlinekurser och planerar fler fysiska matlagningskurser med fokus på växtbaserad kost. Med en ny bok i sikte och en orubblig entusiasm för att dela med sig av sin resa, är Madelene en kraft att räkna med inom hälsosam livsstil. För de som vill följa med på hennes inspirerande resa, erbjuder hon en inbjudan att följa @cleanlifestyle.se.

Madelene Lennartssons historia tjänar som en kraftfull påminnelse. Den understryker betydelsen av personlig transformation. Dessutom belyser den de positiva effekterna som följer av att dela med sig av sina erfarenheter. Med ena foten stadigt i nuet och med blicken framåt, fortsätter Madelene sitt inspirerande arbete. Hon motiverar ständigt människor. Målet är att uppmuntra dem att ta det viktiga steget mot en mer hälsosam livsstil.

Av Ninnie Wikström

kostMadelene LennartssonUlcerös kolit