Nu har Greatlife lanserat det allra senaste tillskottet i sin familj av produkter – Flora Plus+. Detta är ett veganskt och glutenfritt probiotikatillskott med 20 miljarder bakterier per kapsel som mycket väl vara ett av marknadens bästa.

16 välstuderade stammar

Magtarmkanalen – framför allt tjocktarmen – är full av probiotiska bakterier som är viktiga för att vårt mag- och tarmsystem ska fungerar normalt. De är dock även viktiga för vårt immunförsvar eftersom de hjälper till att tillverka vitamin som sänker PH-värdet, vilket i sin tur minskar risken för skadliga inkräktare.

I Flora Plus+ har Greatlife valt ut sexton välstuderade och icke-konkurrerande stammar för att skapa en så kraftfull produkt som möjligt. Här kommer en snabb genomgång av de stammar som finns i företagets nya probiotikaprodukt:

 • Bifidobacterium lactis: hjälper till att bryta ner avfallsprodukter och gör det enklare för kroppen att ta upp vitaminer och mineraler från kosten.
 • Lactobacillus acidophilus: viktig för vaginalfloran och dödar skadliga organismer i tarmen.
 • Lactobacillus bulgaricus: en av de vanligaste bakteriestammarna i vanlig yoghurt. 
 • Bifidobacterium longum: sägs kunna minska IBS-besvär.
 • Bifidobacterium bifidum: kan minska besvär i samband med candida.
 • Bifidobacterium infantis: stimulerar matsmältningsprocessen.
 • Lactobacillus gasseri: minskar risken för inflammation i magsäcken.
 • Streptococcus thermophilus: bidrar till produktionen av laktas som gör det enklare för kroppen att bryta ner mjölksocker.  
 • Lactobacillus rhamnosus: underlättar besvär vid IBS och förstoppning. 
 • Lactobacillus brevis: finns naturligt i tarm och underliv samt i surkål och picklade grönsaker.
 • Lactobacillus casei: hjälper till att stärka kroppens immunförsvar.
 • Lactobacillus helveticus: motverkar högt blodtryck och risken för diarré i samband med antibiotikaintag.

Probiotikan innehåller även en rad olika stammar som ska motverka tillväxten av skadliga bakterier i kroppen, bland annat:

 • Lactobacillus salivarius
 • Lactococcus lactis
 • Lactobacillus paracasei
 • Lactobacillus plantarum

Läs också: Därför behöver din kropp Omega-3

Vegansk och glutenfri med miljövänlig burk

Totalt innehåller Flora Plus+ cirka 20 miljarder hälsosamma bakterier i varje kapsel. Produkten passar alla – både män och kvinnor – men kan framför allt underlätta besvären för dig som lider av IBS, Ulcerös Kolit eller Crohns. 

Flora Plus+ passar även dig som är vegetarian, vegan eller glutenallergiker eftersom probiotikan både är vegansk och glutenfri. Den är dessutom tillverkad enligt ISO9001 och HACCP (ISO22000) som är den internationella standarden för livsmedelssäkerhet.

Det är dock inte bara innehållet i Flora Plus+ som gör den till ett bra val för dig på jakt efter ett bra probiotikatillskott. Även burken är miljövänlig då den är tillverkad av sockerrör som är en helt förnybar råvara. Den är dessutom fri från ämnen som kan vara hormonstörande, så som mjukgörare, ftalater BPA, BPF och BPS.

Läs också: Ny unik glutenfri pasta

Ett högkvalitativt och prisvärt tillskott

Flora Plus+ är utan tvekan en av de kraftfullaste och renaste probiotikaprodukterna på marknaden just nu. Det är dessutom ett prisvärt tillskott, särskilt med tanke på mängden goda bakterier du får i varje kapsel.

Många andra liknande tillskott har bara mellan 2 – 10 miljarder bakterier per kapsel, medan Flora Plus+ har 20 miljarder. En burk med 60 kapslar räcker dessutom i två månader (1 kapsel per dag).

Om du är ute efter ett riktigt bra probiotikatillskott kan vi varmt rekommendera Flora Plus+ från Greatlife. Så här säger Patrick Wahlberg, medgrundare av Greatlife, om deras nya produkt:

“När vi tog fram Flora Plus+ probiotika hade vi egentligen bara ett kriterium: vad kännetecknar den absolut bästa probiotika som finns? En sådan ska vi göra.”

Flora Plus+ Probiotika

Denna probiotika har 16 kliniskt undersökta och icke-konkurrerande stammar och 20 miljarder bakterier per kapsel. Flora Plus+ Probiotika  passar både kvinnor och män och är utmärkt för personer med IBS, Ulcerös Kolit och Crohns. 

Flora Plus+ Probiotika tillverkas inte bara under det rigorösa kvalitetssäkringssystemet ISO9001 utan även den internationella ledningssystemstandarden för livsmedelssäkerhet, ISO 22000 och HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). Flora Plus+ Probiotika är naturligt fri från gluten, mjölkprodukter och den passar både veganer och vegetarianer. 

Av Elsa Larsson

Daniel BerglundGreatlife.sePatrick WahlbergprobiotikaSäkra kosttillskott