Ny forskning: vi mår sämst när vi är medelålders – och bäst runt 23 och 69 år.

Människors lyckonivåer följer (enligt ny studie på 23.000 vuxna engelska personer mellan 17 och 85 år) en u-formad kurva, som lyckopeakar när du är 23 och 69 år gammal.

Varför minst lyckliga mitt i livet? Unga är optimistiska om (överskattar kanske) sin framtida lycka samtidigt som 69-åringen underskattar sin framtid och därför blir glatt överraskad.
Det kan ju också bero på att i de åldrarna har man varken barn eller föräldrar att ta hand om… Friheten är underskattad.  😇

Vad tror du? När är/var du lyckligast?

Jag är det nu – tveklöst – och är mitt i livet enligt vanliga skalan (56 år). När jag var 22 år kände jag mig gammal, hade en livskris just då. Så mycket skulle förverkligas… satte lite orimligt höga krav på mig själv.

Men nu är jag avslappnad och glad i början av mitt tredje liv! Nu är jag glad och nöjd i mig själv och kan njuta av livet. Det blir bara bättre och bättre! Lovande med forskningsresultatet också.  I love it.

Dr. Sanna Ehdin

Följ Penny Northrup Kirk som ger en ny syn på livet som 65-plus!

View this post on Instagram

Bands and Ball make for a great upper and lower body workout! #mylifeafter65 #getoutsideandplay #usanainmotion #dontactyourage ##performbetter #athleta

A post shared by Penny Northrup Kirk (@pnkirk) on

 

Ref

Dr Sanna Ehdins bloggMening, kärlek & glädjeTräning, stretch, andning