Är du en extra känslig person eller tar du ofta fel beslut?

Känner du av hur andra människor påverkar dig när du träffar dem? Kan du läsa av energin direkt i ett rum när du går in? Känner du dig helt dränerad efter en dag där du har träffat många människor eller deltagit i tuffa eller känslomässiga samtal?

Högkänslighet talas det mer och mer om då många idag befinner sig i detta. Inom kinesiologin finns det en viktig behandling som kan hjälpa människor att kunna sätta upp bättre ”gränser” mot andra för att inte bli lika lätt påverkade. Dessa gränser sätts i ditt undermedvetna och i ditt nervsystem. Därför måste man in och behandla på andra sätt än att förändra sina egna tankar för att klara sin vardag.

Det handlar om olika viktiga ord och meningar du ska kunna säga utan att ditt nervsystem/kropp visar en negativ påverkan. Det finns 18 olika grundmeningar vi ska kunna säga utan problem. Om kroppen signalerar negativt på någon av dem ska detta behandlas med olika tekniker tills du inte längre reagerar på meningen. Varje behandling är unik.

Dessa känslomässiga ord kommer ursprungligen från John Barton inom Biokinesiology i USA, men har vidareutvecklats av svenska kinesiologen Mac Pompeius Volontis.

Exempel på ord är:
-Jag är framgångsrik och återställd.
-Jag är respekterad och deltagande.
-Jag är erkänd och accepterad.

Man testar även hur dina gränser är mot din omgivning. Då handlar det om att kunna säga bland annat:
-Jag är Jag.
-Du är Jag.

Blir du till exempel påverkad av Jag är Jag så har du en inre stress inför dig själv, låg självkänsla/självförtroende eller inte säker på vem du verkligen är. Är du istället påverkad av Du är Jag känner du en stress mot människor som liknar dig, där du inte är säker om du kan hålla din egen gräns, så andra kan komma in och ta över. Vissa kan reagera på alla dessa fyra kombinationer och då har man i princip inga gränser mot andra människor och blir snabbt dränerad i även små sällskap.

Att få hjälp med detta är extra viktigt för dig som jobbar som någon sorts terapeut som tar i eller pratar med många olika människor. Även för lärare och andra yrken där man blir mer personlig med varandra.

Din undermedvetna syn på livet och dig själv

Dessa undermedvetna meningar styr hur du tar beslut i din vardag när du hamnar i situationer som påminner om den situation eller person som är orsaken till att du en gång skapade denna ”negativa loop” i ditt inre system. Du vet att du inte ska äta en massa glass, kakor och godis, men du gör den ändå regelbundet och mår sedan dåligt av det. Eller så vågar du kanske inte ta kontakt med nya människor. Du kanske går på en massa olika behandlingar, men tycker att ingenting hjälper.


Några viktiga meningar som behöver fungera för att vi ska må bra i vårt vardagsliv är till exempel dessa:
-Jag tror på mig själv och mina förmågor.
-Jag respekterar mig själv och mina gränser.
-Jag känner gemenskap med andra människor.
-Jag vill blir frisk och mår bra.


Oftast är det en specifik person eller händelse som ligger till grund till att dessa meningar stör just dig. Vanligt bland mina klienter är att det är en lärare tidigt i livet, en förälder med höga eller inga krav eller en tidig partner som det gick fel med.

Ju fler meningar du klarar av ju mer positiv syn får du på livet och ju bättre beslut tar du på vägen. Så låt inte ditt undermedvetna styra din framtid och välmående.