Så tråkigt och även väldigt vanligt. Vi kör på för fullt för att hinna med allting innan vi får den där efterlängtade ledigheten. Men sen hinner det bara gå någon dag så får du feber och blir sjuk. Varför kommer det så olägligt? 

När vi är stressade en längre tid och inte har tillräckligt med återhämtning så är vårt immunförsvar ständigt triggat och prioriterar inte att läka. När vi sedan äntligen får semester och slappnar av så signalerar det till kroppen att faran är över. Då tar kroppen tag i problemen och börjar jobba med immunförsvaret, vi får feber och blir sjuka. 

Vill du förebygga det så finns det bra verktyg att testa.

Försök att stressa mindre inför semestern. Kanske kan du sänka kraven, delegera mer. 

Prioritera återhämtning regelbundet redan nu. Testa att meditera och att djupandas. Avsätt ungefär 10minuter varje dag till det. 

Ät en kost med mycket näring, lägg gärna till extra mycket grönsaker. Välj ekologiskt.

Boosta din tarmflora och börja ät surkål till din middag. 

Du kan också lägga till extra näring i form av Thorne Basic Nutrients 2 om dagen. 

Så att du förhoppningsvis slipper ligga sjuk eller trött när du äntligen har tid att njuta av din ledighet. 

Jag vill passa på att säga Hej! Detta är mitt första blogginlägg här på Ekoappen. Jag ser verkligen fram emot att få skriva här och att få dela med mig av inspiration, tips och härliga hälsosamma recept mm. Jag hoppas att du kommer att uppskatta det, du får gärna skriva en kommentar om du har tankar eller funderingar på något av det jag skriver eller som du vill att jag tar upp.

Kram Jenny

Enkla hälsorådKost & hälsaTips & råd