Med blissful body–metoden kan du på ett par minuter vända stress, oro och rädsla till lugn, frid och ro. Det sker genom att bryta stresscykeln i n n a n den startar – o c h därefter mata bliss-känslor i ditt hjärta. Det vänder allt snabbt; från stress till bliss! Detta är en enkel metod som du kan använda när som och var som – precis när du behöver det! Dr Sanna Ehdin har utvecklat Blissful body-metoden och lärt ut den till tusentals personer som därmed förbättrat sina liv.

Lär dig enkelt Blissful Body-metoden med Sanna Ehdins nya instruktionsvideo! Se här:

Positiv nyhet: trots ökande stress i vardagen kan du genom att träna Blissful body-metoden vända stress till bliss. Du kan vända stress, oro, ångest eller kroppslig smärta till lugn, frid, kärlek, glädje och ljus. Eftersom varje tanke ger upphov till en nervbana innebär det också att du även bygger om din hjärna. Det blir en rewire så att du fungerar på ett lugnare, mer högfungerande sätt . Blissful body-livsstil innebär att leva med en stabil, god nivå av välmående med inre frid, harmoni och stilla glädje – även kallat bliss! Det är ett dagligt val som vi gör.

På ett enkelt sätt hjälper Blissful body-metoden människor att bryta med inre stress och snabbt uppleva en inre frid och stilla glädje – bliss – som man inte trodde var möjligt. Metoden hette tidigare Blissful Mind – men Blissful body beskriver bättre resultatet. Samt att det separerar den från den etablerade metoden Mindfulness.

Vetenskapliga försök med Mindfulness har visat att det är fullt möjligt att aktivt välja bort stress, oro, ångest och panikkänslor med rätt teknik och träning. Blissful body-metoden tar detta ett steg längre. Den ger ett enkelt redskap för att få en fungerande och positiv vardag.

Visste du att hjärnan kan inte skilja på vad vi tror på – och vad som är verklighet. Så väldigt viktigt vilka tankar du matar din hjärna med… .

Du bygger om hjärnan – rewire

Genom att du fångar dig precis när det jobbiga sker kan du vända allt med en gång. Det sker på ett enkelt sätt genom att först aktivt stoppa och “bryta av” det, och därefter mata in positiv energi (känslor via ord) i hjärtat. På detta sätt stoppar du direkt en negativ neråtspiral innan den får fart och får ett eget liv. Genom att upprepa detta ett par gånger per dag befäster du det positiva – och skapar lugn, frid och stilla glädje. Det blir bliss i sinnet – i stunden.

  • BLISS betyder stilla vardagsglädje – att känna sig lugn, tillfreds, harmonisk och lätt. Det är att spontant uppleva lätta lustkänslor som kan peaka i eufori. Det sker exempelvis när du ser på något vackert som solnedgång, rosor eller är med människor som du älskar. Man kan kalla det stilla vardagslycka.
Vår största outnyttjade kraft – hjärtat!

Bliss är det tillstånd vi och våra kroppar är skapta att leva i. Därför att 98 procent av kroppens processer är designade att fungera optimalt i blisstillstånd. Forskning har visat att vi blir lugnare, mer sociala, närvarande och kreativa – så bara fördelar! Eftersom varje tanke ger upphov till en nervbana, vetenskapligt visat, så bygger du gradvis om din hjärna – rewire. Det ger också stora fördelar för hjärtat:

Ditt hjärta är en kraftfull muskel och dess näring är syre och kärlek! Genom att regelbundet träna Blissful body-metoden ökar hjärtats kraft och därmed din egen personliga resilience, motståndskraft. Det ger sann Peace of Mind – lugn och frid i hjärtat. 

Blissful body handlar om att dra om nervbanorna i vår plastiska, formbara hjärna till en hög, positiv funktion genom upprepad, daglig träning.

.

Blissful body – så här gör du!

Nya uppdaterade Blissful body-metoden har nu även med specifik aktivering av djupandning och Vagusnerven. Den är enkel och kraftfull i sig, och du kan välja att göra bara den. Vagusnerven är kroppens största nerv och den påverkar ALLT blixtsnabbt. Här är först hur du gör, och nedanför står lite om bakgrunden med referenser till mer läsning.

Steg 1.

Bli medveten – Gå ur den begynnande blockeringen genom att bli uppmärksam på stress, oro, ilska, negativitet etc. Det kan också bero på att du är på väg in i en limbisk stress-autoloop (LSA). Det innebär att din hjärna “kidnappas” i en nedåtgående stressspiral. Denna kan triggas (aktiveras) av att du reagera starkt på något i din omgivning (doft, ljud, människor), får negativa, bestraffande tankar. det kan också sättas igång av en stark oro, begynnande ångest eller annan disharmonisk känsla.

Steg 2.

Använd det högre/visa jaget (viljan) – Välj nu att ändra din inställning eller reaktion. Bryt den begynnande aktiveringen av negativ energi/tankar – genom att säga ”stopp” högt medan du korsar armarna växelvis framför bröstkorgen. Korsa två gånger och släpp sedan ner armarna längs sidorna och utåt medan du säger ”släpp taget”. Så du säger “stopp, stopp, ställ taget” medan du växelvis korsar armarna och tar ner dem längs sidorna. Ungefär som du kapar något o slänger det ifrån dig. Upprepa denna cykel av ”stopp, stopp och släpp taget” flera gånger, tills du känner att laddningen börjat klinga av.

Steg 3. 

Aktivera djupandning – Sätt långfingret på gropen på sternum (bröstbenet) ungefär mellan bröstvårtorna. Tryck lätt och ev massera mjukt, för det sätter igång djupandning direkt. Håll i cirka en halv minut medan du tar ett par djupa andtetag mha näsandning.

Steg 4. 

Aktivera vagusnerven  – Sätt samman fingertopparna på vänster hand och håll dem på huden slutet av nackens kotor. Det vill säga precis där övre ryggen börjar, medan höger hand läggs på buken (på kläderna går fint). Ta ett par långsamma djupandningar… Andas in medan du räknar till sju och andas ut när man räknar till tio – näsandning hela tiden. Beröringen i nacken ger aktivering av vagusnerven, handen på magen lugnar bukhjärnan.

Steg 5.

Använd hjärtats kraft  – 3 minuter då du laddar ner positiva, vänliga, kärleksfulla ord i hjärtat, ”pump love & bliss energy”. Det switchar ditt systen nästan direkt! Det stoppar omedelbart det limbiska systemets begynnande destruktiva cykliska mönster. Det förhindrar att kampkroppen (slåss/rädsla) aktiveras – och hela ditt inre lugnas istället för att dra på med alla växlar. Det räcker med ett par minuter för att svänga över allt till kärlekskroppens lugnare harmoni. Detta är omedelbart gynnsamt för hela vår organism.

Det vi tror på blir vår verklighet, och hjärnan hjälper oss att agera så vi kan främja och manifestera detta. Uttala gärna positiva affirmationer ofta!

Steg 6.

Programmera det nya genom att åter sätta samman vänster hands fingertippar till en fingerblomma, som läggs på början av kinden alldeles framför mitten på vänstra örat. Det befäster och permanentar det man gjorde, ungefär som att trycka på spara och enter på datorn. VALFRITT – måste inte göras, ok om du glömmer det men ger mer bestående effekt.

Steg 7.

Tacka dig själv för att du gjorde denna gynnsamma förändring. Belöna dig själv på konstruktiva sätt genom att låta ditt inre högre/visa jag visa sin uppskattning.

Varmt lycka till! ❤️

.

Blissful body utvecklades av Dr Sanna Ehdin 2014-16 och metoden har haft ett par namn längs utvecklingen. Senast Blissful Mind, innan dess NPH-program (NeuroPlastic Heart-programmeringoch vid starten Happy Heart-metoden. Blissful body är det slutliga namnet och valt för att skilja den från Mindfulness-metoden. Tusentals har använt programmet med mycket bra resultat.

Feedback

  • Tack Sanna, för att du delar med dig av hur du utvidgar din inre kärleksenergi! Det är precis så vi alla kan hjälpas åt som motkraft till den smärtkropp som vi göder i oss själva, och därmed i oss alla gemensamt. Du beskriver på ett enkelt och tydligt sätt ett av vår tids största hot mot hälsan. Du ger hopp om att vi kan bekämpa den.  
    – Annica Ackemo
  • Jag börjar dagen med happy heart övningen, love it! Nu kan och vill jag inte vara utan den. – Helena Mattsson 
  • Mitt liv har förändrats mycket redan till det positiva sedan jag var på din föreläsning i Gbg. Jag har gjort denna övning varje dag sedan dess och känner mig mycket mer harmonisk än på länge! Detta är en resa och jag har bara börjat… Älskar mitt liv nu ❤ tack Sanna för att du delar med dig av din kunskap. – Veronica Östling Svanström 

.

Läs mer:

.

Dr Sanna Ehdins blogg